Kazalar nedeniyle yapılan üst geçidin uzunluğu sorun oldu

Sivas’ın Şarkışla ilçesinde sık sık kaza yaşandığı için Sivas-Kayseri karayolu üzerinde yapılan üst geçidin uzunluğu sorun oldu. Yayaların çoğu karşıya geçmek için yine yolu kullanmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol

Fatma Keber

SİVAS - Sivas’ın Şarkışla ilçesinde 2016 yılında hizmete giren üst geçit uzunluğu ile gündemde. Sivas-Kayseri karayolu üzerindeki üst geçit engelliler düşünülerek tasarlanmış. Her iki tarafında da engelli rampası bulunuyor. Üst geçit, rampadaki eğim nedeniyle yaklaşık 200 metre uzunluğunda.

ÜST GEÇİDİ KULLANMAYANLAR KAZALARA DAVETİYE ÇIKARIYOR

Yolun karşısına geçmek isteyen yayaların çoğu ise 200 metrelik üst geçit yerine araçların geçtiği otoyolu kullanıyor. Söz konusu yol geçmiş yıllarda kazaların sık yaşandığı bir yer olduğu için buraya üst geçit inşa edilmişti. Yayaların üst geçidi kullanmadan otoyoldan karşıya geçmeleri yine kazalara davetiye çıkarıyor. 

'6 AYDIR BU KONU İLE İLGİLENİYORUM'

Şarkışla ilçe Kaymakamı Gökhan Dolaş yaptığı açıklamada, karayollarının üst geçidi eğim açısını doğru tutturabilmek için bu kadar uzun yaptığını söyledi. Dolaş açıklamasını şöyle sürdürdü: "Kaldırımlar biraz dar orada, köşede bir okul, karşıda bir mahalle var. Üst geçit şarttı oraya. Üst geçit 6-7 yıl önce yapıldı. Teknik anlamda bir bilgi veremem. Ben yaklaşık 1 yıldır burada görev yapıyorum.”

Söz konusu yolda meydana gelen kazaların çoğunluğunun şoför hatası kaynaklı olduğunu kaydeden Kaymakam Dolaş, "Yüksek hız ve ışıklara uymama durumu var. Yaya ile ilgili kazayı ben hatırlamıyorum. Bu kadar uzun olması bir yandan iyi bir yandan da tartışılabilir. Engelli vatandaşlarımızın kullanabilmesi için o açı o şekilde yapılmış olabilir. Bu tartışılabilir karayolları ile teknik bir anlamda görüşüyoruz. Yaklaşık 6 aydır da bu konuyla yakından ilgileniyorum" diye konuştu.

'SÜREKLİ KAZALARIN YAŞANDIĞI BİR YOL'

Sivas’ta yaşayan üniversite öğrencisi Mehmet Şükrü Yetim ise “20 metre için insanlar 200 metre yürüyor. Bazı vatandaşlar yolu kısaltmak için üst geçit yerine direk yoldan geçmeyi tercih ediyorlar ve bundan dolayı sürekli kazalar yaşanıyor. Engelli vatandaşlar için yapılmış ama normal vatandaşlar yolu kısaltmak için yoldan geçiyorlar direk bu yüzden de sürekli kazalar yaşanıyor" diye konuştu.

'EN FAZLA 100 METRELİK BİR UZUNLUK İLE YAPILABİLİRDİ' 

İsmini vermek istemeyen bir başka kişi ise Dörtyol Kavşağı'ndaki üst geçidin 50-60 metrelik uzunlukta yapılacağını bildiklerini ancak durumun şu an farklı olduğunu belirtti. “En fazla 100 metrelik bir uzunluk ile o üst geçit yapılabilirdi biraz fazla uzun oldu. Kaymakamımız geldikten sonra bu üst geçit ile ilgili çalışma yaptığını biliyoruz. Galiba orada istimlak çalışmaları da yapılacak diye biliyorum" diye konuştu.