Kazada yaşamını yitiren Barış Annesi Akçelik ve oğlu toprağa verildi

Savcılık ifadeleri için Hakkari'ye giden ve dönüş yolunda yaşanan kazada yaşamını yitiren Barış Annesi Perişan Akçelik ile oğlu Cihan Akçelik toprağa verildi. 

Fotoğraf: MA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hakkari merkez, Yüksekova, Çukurca ve Şemdinli ilçelerinde 15 Ağustos’ta polislerce yapılan ev baskınlarında aralarında Barış Anneleri Meclisi üyelerinin de bulunduğu 23 kişi gözaltına alınmıştı. 13 kişi, emniyette ifadelerinin alınması ardından, 10 kişi savcılık ifadelerinden sonra adli kontrol şartıyla sevk edildikleri mahkeme tarafından “adli kontrol” ve “yurt dışı yasağı” kararıyla serbest bırakılmıştı.

Emniyetten serbest bırakılan Barış Anneleri Adalet Safalı ve Perişan Akçelik, Akçelik’in oğlu Cihan Akçelik ve avukat Erdal Safalı ile birlikte savcılık ifadesi için dün Yüksekova'dan Hakkari'ye gitti. Dönüş yolun kaza yapan araçtaki Adalet Safalı, Perişan Akçelik ile oğlu Cihan Akçelik yaşamını yitirdi. 

YARALANAN AVUKAT VAN'A SEVK EDİLDİ 

Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan avukat Erdal Safalı ise dün akşam saatlerinde Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Kazada yaşamını yitiren Adalet Safalı dün akşam Memkava (Değerli) Köyünde toprağa verildi. 

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre Perişan Akçelik ve oğlu Cihan Akçelik’in cenazeleri ise sabah saatlerinde Yüksekova Devlet Hastanesi’nin morgundan alındı. Perişan Akçelik ve oğlu Cihan Akçelik, daha sonra Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Hakkari milletvekilleri Öznur Bartın, Vezir Parlak, Onur Düşünmez, Barış Anneleri üyeleri, Halkaların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) yöneticileri ve Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistlerinin yanı sıra çok sayıda kişi tarafından son yolculuklarına uğurlandı. Akçelik ve oğlu, Şahê (Güvenli) köyünde sloganıyla defnedildi. 

ÇOCUKLARININ YANINA DEFNEDİLDİ

Cenazeleri Barış Anneleri tarafından taşınan Perişan Akçelik, oğlu Cihan Akçelik ile Nusaybin ve Yüksekova'da sokağa çıkma yasakları sürecinde yaşamını yitiren çocukları Kajin Akçelik ve Evin Akçelik’in yanında toprağa verildi. 

Cenaze töreninde konuşan HDP Hakkari İl Eşbaşkanı Lokman Özdemir, "Onurlu Kürt halkının başı sağ olsun. Annelerimizin mücadelesini sürdürmeye devam edeceğiz. Mücadeleleri burada yarım kalmayacak” dedi. 

Cenaze töreninden sonra yaşamını yitiren Adalet Safalı, Perişan Akçelik ve oğlu Cihan Akçelik için Güvenli köyünde taziye kuruldu. (HABER MERKEZİ)