Kayserispor'dan Onur Bulut açıklaması: Bundan sonrasını hukuk konuşacak

Kayserispor Başkanı Ali Çamlı, Beşiktaş'ın Onur Bulut'u transfer etmesine tepki gösterdi ve "Bundan sonrasını hukuk konuşacaktır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Süper Lig ekiplerinden Kayserispor'un kulüp başkanı Ali Çamlı, Onur Bulut'un Beşiktaş'la sözleşme imzalamasıyla ilgili konuştu.

'44 MİLYON LİRA BEDEL'

AA'nın aktardığına göre kulüp tesislerinde açıklama yapan Çamlı, Bulut'un transferinde yaşananları şöyle anlattı:

 

"Onur Bulut bizim 44 milyon lira bedelle 3 yıl sözleşme imzaladığımız oyuncumuz. Kendisi sözleşmeyi tek taraflı feshetmiştir. Bundan sonrasını hukuk konuşacaktır. Bu oyuncu Beşiktaş ile anlaşamasaydı, bizdeki 3 yıllık sözleşmesi geçerli olacak mıydı, olmayacak mıydı? Ben bunu merak ediyorum. Onur Bulut'un sözleşmesini de tadil sözleşmesini de ben imzaladım. Sözleşme imzalarken çekilen fotoğrafları da resmi hesaplarımızdan paylaştık. Ülkemizin içerisinde bulunduğu süreçten dolayı bu konuyu çok konuşmak istemiyoruz. Bu konunun tartışılacak bir durumu yok. Onur Bulut 3 yıllık sözleşmesi olan bir oyuncumuz."

'BUNDAN SONRA KİMSE PASSOLİG'SİZ GİREMEZ'

Ligin son haftasında oynadıkları Başakşehir maçında sadece bir seyircinin karşılaşma sonunda sahaya girdiğini ve bunun dışında herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını anlatan Çamlı, "Bundan sonra Kaysersipor maçında Passolig'i olmayan, bileti olmayan kimse giremeyecek. Onun yakını, bunun arkadaşı... Biz yönetim olarak bu konuda çok katıyız. Her maçta devlet yetkililerinin korumalarıyla yöneticilerimiz arasında bu konuda tartışma çıkıyor. Artık biz ceza yemek istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

'OYUNCUYU AYARTARAK KADROLARINA KATTILAR'

Toplantıda konuşan kulüp basın sözcüsü Samet Koç da, transfer tahtasının açılması için yaklaşık 7 milyon euro borcun kapatılması gerektiğini vurguladı. Onur Bulut transferi yüzünden Beşiktaş'a da tepki gösteren Koç, şöyle konuştu:

"Aksi durumda sürdürülebilirlik söz konusu olamaz. Beşiktaş yönetimiyle karşılıklı sürtüşmemiz var. Beşiktaş kulübüne tepkimiz devam ediyor. Burada 3 yıllık sözleşmesi olan oyuncuyu ayartarak, bir protokolü bahane ederek, bir şekilde kadrolarına kattılar. Biz buna sessiz kalacak değiliz. Beşiktaş ya bizim istediğimiz transfer bedelini ödeyecek ya da Uyuşmazlık Çözüm Kurulundan çıkacak kararı bekleyeceğiz." 

Ne olmuştu?

Kayserispor, sözleşmesi sezon sonunda sona erecek olan Onur Bulut'u kulübe para kazandırarak göndermek için oyuncunun sözleşmesini uzatmak istedi. İddiaya göre oyuncu teklifi kabul etti fakat 6 Şubat'a kadar satılmaması halinde, 1 milyon euro karşılığında bonservisini kendisi alabileceğine dair protokol imzaladı. Kulüp yöneticilerinin de onayı olan protokol gereğince Bulut sözleşmesini feshederek Beşiktaş'a imza attı. Kayserispor cephesi ise protokol imzalandığı iddialarını reddetti ve konuyu yargıyı taşıyacaklarını belirtti. (HABER MERKEZİ)