Kayseri’de zam protestosu: CHP'li belediyeleri örnek gösterdiler

Kayseri’de doğal gazlı otobüs işletmecileri, doğal gaza yapılan yüzde 15’lik zamma karşı Büyükşehir Belediyesi önünde toplandı. İşletmeciler, CHP’li belediyelerin desteklerini örnek gösterdi.

Bir otobüs işletmecisi İBB'nin verdiği destekleri örnek gösterip Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ni eleştirdi.
Google Haberlere Abone ol

Çağdaş Caner Koçak

KAYSERİ - Kayseri’de doğal gazla çalışan otobüslerin işletmecileri ve şoförleri, son yapılan yüzde 15’lik doğalgaz zammının ardından Kayseri Büyükşehir Belediyesi önünde toplanarak zammı protesto etti.

6 aydır durumlarını dile getirmek için uğraştıklarını belirten otobüs işletmecileri, şoförlerinin maaşlarını bile ödeyemediklerini belirtti. “Biz ekmeğimizin derdindeyiz” diyerek kimsenin esnafa sahip çıkmadığını söylediler.

‘KAYSERİ BELEDİYESİ BİZE DESTEK VERMİYOR’

Bir otobüs işletmecisi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım konusunda esnaflara destek olduğunu belirterek, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi, araç yıpranmasına 10 bin TL destek veriyor. Yine yüzde 12 zam verdi, haziran ayında yüzde 18 destek verdi. Bunlar toplanarak, birliklerle istişare ederek amortisör giderlerini yaptılar. Ama ne hikmetse bu Kayseri Belediyesi ulaşım konusunda bize destek vermiyor” diye konuştu.

ATAŞ: GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ BÖYLE OLMAZ

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş da konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. “Gönül belediyeciliği böyle olmaz. Vatandaşı mağdur etmeyin” diyen Ataş şunları söyledi: “Kayseri Halk Otobüs İşletmecileri, 3 hafta önce ‘belediye 2 yıldır bize zam yapmıyor, tüm karı kendileri alıyor, zararına çalışıyoruz, evimize ekmek götüremiyoruz’ dedi. Bugün ‘biz ekmeğimizin derdindeyiz, kimse bizi düşünmüyor, muhatap bile bulamıyoruz’ diyerek isyan etti. Ekonomisi yüzde 21,7 büyüyen ülkede böyle olaylar yaşanmaz.” 

İYİ Parti Büyükşehir Meclis Üyesi Kazım Yücel ise defalarca ulaşımdaki bu sorunu gündeme getirdiklerini belirtti. Yücel, “Hem işletmeci hem de vatandaş mağdur. Doğal gaza gelen yüzde 15’lik zam sonrası gelinen nokta ortadadır” dedi.

‘GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ GÖNÜL KIRMAYA DEVAM EDİYOR’

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık da sosyal medya hesabından, “Gönül belediyeciliği gönül kırmaya devam ediyor” dedi polis barikatını eleştirdi. Arık, “Halk otobüsçüleri esnafının taleplerini yerine getirmeyenler, halkı, halkın belediyesine sokmamak için polislerle belediyenin önünü kapatıyor” şeklinde konuştu. Arık, “İşçiye yok, memura yok, çiftçiye yok, Kayseri'deki halk otobüsü esnafına yok ama Türkiye'nin kaymağını yiyip millete küfreden Cengiz'e var. Bu millet sandıkta bunun hesabını soracak” dedi.

‘İSTANBUL BELEDİYESİ YAPIYOR, KAYSERİ BELEDİYESİ NEDEN YAPMIYOR?’

CHP İl Başkanı Ümit Özer yaşanan hadise ile ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı. Açıklamasında KBB’nin esnafı mağdur etmeye devam ettiğini söyleyen Özer; “Otobüsçü esnafımız artık dayanamayacak noktaya gelince Büyükşehir Belediyesi’ne yürüdü ve tepkisini dile getirdi. Lafa gelince süslü cümleler kuranların, vatandaşı oyalayanların gerçek yüzü bir kez daha ortaya çıktı. Verilen sözlerin tutulmadığını ve 6 yıldır belediye tarafından oyalandıklarını dile getiren esnafın isyanı her şeyi gözler önüne seriyor” dedi. Özer, işletmeciler tarafından İBB’nin faaliyetlerinin örnek gösterilmesine de değindi. Özer, “Meydanı boş bulduklarında CHP’nin örnek belediyeciliğine laf edenler nerede. Esnaf, CHP’nin belediyecilik anlayışını örnek göstererek, belediye yetkililerine sesleniyor. ‘İstanbul Belediyesi yapıyor, Kayseri Belediyesi neden yapmıyor?’ diye haykırıyor. Esnafın bu haklı isyanı da CHP’nin belediyeciliğine laf söyleyenlere en güzel cevaptır” ifadelerini kullandı.

KBB: FEDAKARLIĞIN AZAMİSİNİ YAPTIK

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ise yaptığı yazılı açıklamada, özellikle otobüs esnafı için 'fedakarlığın azamisini yaptıklarını' belirtti. Açıklamada, “Pandeminin gölgesinde geçen bu süreçte, Türkiye’ye örnek gösterilecek şekilde şehrimiz için çalışırken, başta otobüs esnafımız olmak üzere fedakarlığın azamisini yaptık, ulaşımı her ay 20 milyon TL sübvanse ettik. Esnafımızın her zaman yanında yer aldık, almaya da devam ediyoruz” denildi. Açıklamada esnaf başta olmak üzere herkesin kayıtsız şartsız dinlendiği belirtilerek 'makul hizmetlerin yerine getirildiği' belirtildi.