Kayseri'de 4,7 büyüklüğünde deprem

Kayseri'de saat 13,17'de 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kayseri'nin Sarız ilçesinde 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

AFAD'a göre saat 13,17'de yaşanan deprem, 7.06 kilometre derinlikte meydana geldi. Kandilli Rasathanesi, depremin derinliğini 4,8 kilometre olarak belirtti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kayseri İli Sarız ilçesinde saat 13.17’de 4,7 büyüklüğünde meydana gelen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı.

'OLUMSUZ BİR DURUM OLMADIĞINI TEYİT ETTİK'

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduy Büyükkılıç, Sarız Belediye Başkanı ile görüştüğünü belirterek, "Geçmiş olsun #Kayseri… Merkez üssü Sarız ilçemiz olan 4.7’lik depremde herhangi olumsuz bir durum söz konusu değil. Sarız Belediye Başkanımız Baki Bayrak ile de görüşerek olumsuz bir durum olmadığını teyit ettik. Tüm hemşehrilerime geçmiş olsun diyorum. Rabbim beterinden korusun" dedi.

AFAD'dan yapılan paylaşımda da, "Kayseri ilimizin Sarız ilçesinde saat 13.17’de meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki #deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız" denildi.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek de Twitter hesabından paylaşımda bulunarak, "Kayseri/Sarız/ Kırkısrak Mahallemizde 22.08.2023 günü saat:13.17 sıralarında derinliği 7 km olan *4.7* büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. İlk incelemelere göre bölgemizde olumsuz bir durum yoktur. Tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun" dedi.

Etiketler kayseri deprem afad