Kaymakamlık mesajında Atatürk hatası: Tepkiler üzerine düzeltildi

Seyitgazi Kaymakamlığı'nın 19 Mayıs mesajında 3 kez Atatürk ismi geçti, ikisinde 'Atatark' ve 'Atakürk' olarak yazıldı. Metinde sadece Atatürk isminin yazımında hata yapılmış olması dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eskişehir'in Seyitgazi İlçe Kaymakamlığı'na ait sosyal medya hesaplarından yapılan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama mesajı gündem oldu. Yayınlanan mesajda, Mustafa Kemal Atatürk'ün isminin 2 yerde yanlış yazılması tepki çekti. Sosyal medyada 'bilinçli bir hata mı?' yorumları yapıldı.

Kaymakamlığın resmi sosyal medya hesaplarından yayınlanan 19 Mayıs tebrik mesajında, sadece Atatürk isminin yanlış yazılması dikkat çekti. Metinde 3 kez Atatürk ismi geçerken, ikisinde hatalı yazım yer aldı. Mesajda Atatürk'ün ismi girişte 'Atatark', mesajın son bölümünde ise 'Atakürk' olarak yazıldı.

SOSYAL MEDYADA TEPKİLER YÜKSELDİ, MESAJ DÜZELTİLDİ

Durumu fark edenler, Seyitgazi Kaymakamı Kutsal Baytak'a sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.

Yazım yanlışı olan mesaj 1 saat yayında kaldı.

Tepkilerin ardından yazım yanlışı düzeltildi.

KAYMAKAMLIKTAN AÇIKLAMA: MOBİL KLAVYE HATASI

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, yazım hatasına mobil klavye kullanılmasının neden olduğu öne sürüldü. Kaymakamlık açıklaması şöyle:

"18.05.2022 tarihinde Kaymakamlığımıza ait sosyal medya hesaplarında paylaşılan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlama mesajında bilgisayar yerine mobil klavye kullanılması sebebi ile sehven yazım hatası yapılmıştır. Konu ile ilgili hassasiyet göstererek bizlere geri dönüş sağlayan ve hatamızı düzeltmemize vesile olan vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, bu vesile ile bir kez daha Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü rahmet ve minnetle anıyoruz." (HABER MERKEZİ)