Kaymakamlık 155'i arayınca gözaltına alınan yurttaş ile vekili suçladı

Zeytinburnu'nda bir kişinin darp edildiğini gören Z.D., 155'i arayarak yardım istedi. Olay yerine gelen ekipler, 'Onlar polis sen kimi şikayet ediyorsun' diyerek Z.D.'yi gözaltına aldı. HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Twitter'dan tepki gösterdi. Zeytinburnu Kaymakamlığı yalanlama yayınlayarak "Gergerlioğlu hakkında suç duyurusunda bulunacağız" dedi. Gergerlioğlu: "Hem suçlu hem güçlü! 155'i 2 kez arayan Z.D güya hiç aramamış!"

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- İstanbul'un Zeytinburnu ilçesinde ailesiyle birlikte gezerken bir kişinin darp edildiğini gören Z. D., 155'i arayarak polisten yardım istedi. Şikayet üzerine olay yerine gelen ekipler, "Onlar polis, sen polisi mi şikayet ediyorsun" diyerek Z.D.'yi ters kelepçeleyerek gözaltına aldı. HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu olaya tepki göstererek Twitter üzerinden İçişleri Bakanlığı'nı etiketledi. Bunun üzerine Zeytinburnu Kaymakamlığı açıklama yaparak olayı yalanladı ve Gergerlioğlu hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

'POLİSSEN NEDEN ADAM DÖVÜYORSUN?'

Gözaltına alındıktan sonra kendisine kötü muamele gösteren polisler hakkında suç duyurusunda bulunan Z.D. yaşadıklarını şöyle anlattı: "Akşam saatlerinde ailemle birlikte parkta gezmeye gittik. Burada bir kişinin birkaç kişi tarafından dövüldüğünü gördüm. Olaya müdahale etmeleri için 155'i aradım. Yanlarına yaklaştığım sırada tombul, yapılı sakallı kişi bana yaklaşırken polis olduğunu söyledi. 'Sen terörist yandaşısın' diyerek beni suçladı. Ben de 'Neden polis olduğuna inanayım' dedim. Bana bir kimlik gösterdi, sadece polis yazısını okuyabildim. Ben de 'Polissen neden parkta adam dövüyorsun, kimliğin sahte olabilir' dedim."

'BUNLAR POLİS DİYEREK KENDİMİ GÜVENDE HİSSETMEMİŞTİM'

Z.D. bu sırada çocuklarının korkup ağladığını söylerken emniyette yaşadığı olayı şöyle anlattı: "Ben tekrar 155'i arayarak 'Polis olduğunu iddia eden kişi beni de tehdit ediyor' dedim. Birkaç dakika sonra ekipler gelince korkum geçti. Bunlar polis olmasa bile gelenler polistir, bize sahip çıkarlar diye düşünerek gelen polislerin yanına gittim. Bana, 'Sen terör yandaşısın' diyerek ellerimi ters kelepçelediler ve araca bindirdiler. Araçta bana küfür ettiler. Bana kötü davranan, küfür eden polis memurlarından şikayetçiyim."

KAYMAKAMLIK: MİLLETVEKİLİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK

Bu olay üzerine HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da Twitter'da İçişleri Bakanlığı'nı etiketleyerek yaşanan olaya tepki gösterdi. Olayın yaşandığı ilçedeki Zeytinburnu Kaymakamlığı açıklama yaptı. Kaymakamlık darp ve kötü muamele olayını yalanlayarak Gergerlioğlu hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Kaymakamlık konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Devriye ekiplerimizce maske takmayan bir kişiye kimlik tespiti yapılmak istenmiştir. Şahıs kimliğini ibraz etmemek için şüpheli hareketler sergilemiştir. Yaşanan bu olayla ilgili Z.D. adlı şahıs ya da başka kişiler tarafından 155 hattına ihbarda bulunmamıştır. Ayrıca görevli ekiplerimizce mevzuatta belirtilen usullere göre gözaltı işlemi yapılmış olmasına rağmen kamuoyunda polisimize yönelik ve olumsuz algı oluşturmak amacıyla sosyal medya paylaşımlarında bulunan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında da suç duyurusunda bulunulacaktır."

GERGERLİOĞLU: 155'İ İKİ KEZ ARAYAN Z.D. GÜYA HİÇ ARAMAMIŞ

Gergerlioğlu ise bu açıklama üzerine yine twitter hesabından tepki gösterdi. Gergerlioğlu, "Hem suçlu hem güçlü! 155'i arayıp darbı bildirdiği halde polisin ters kelepçe vurarak gözaltına aldığı Z.D nin halini yansıttığım için Kaymakamlık hakkımda suç duyurusu yapacakmış!!! Gerçeğe aykırı beyanlarla... 155'i 2 kez arayan Z.D güya hiç aramamış!!! Z.D suç duyurusunda bulunacak" dedi.