Kayıp polis Musa Tüzün 2.5 aydır bulunamadı

Almus İlçe Emniyeti’nde görevli polis Musa Tüzün'den 22 Ekim'den bu yana haber alınamıyor. Gazete Duvar'a konuşan Tüzün'ün babası Yusuf Tüzün “Öldüyse ölüsünü, yaşıyorsa dirisini istiyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

Cihan Başakçıoğlu

DUVAR- Tokat Almus İlçe Emniyet Amirliği’nde görev yapan 39 yaşındaki Çorumlu polis memuru Musa Tüzün, 22 Ekim 2021 günü yıllık izne ayrıldı. O günden sonra Tüzün'den bir daha haber alınamazken, ailesi 28 Ekim 2021 günü kayıp başvurusunda bulundu. Başvurunun ardından Musa Tüzün’ün evinde yapılan aramalarda telefonu, anahtarı ve silahının yedek şarjörü bulundu ancak kendisine ulaşılamadı. Kayıp polis memuru için ülke genelinde arama çalışmaları sürerken, olayın üzerinden geçen 2.5 ayın ardından Tüzün'den hala haber alınabilmiş değil.

TOKAT VALİLİĞİ: ÜLKE ÇAPINDA ARAMA YAPILMAKTADIR

Musa Tüzün’ün kaybolmasının ardından ilk açıklama Tokat Valiliği'nden geldi. Tüzün'ün bulunması için Tokat ve ülke genelinde başlatılan arama faaliyetlerinin sürdüğü ifade edilen açıklamada, “Tokat ili, Almus İlçe Emniyet Amirliğinde görevli Polis Memuru Musa Tüzün, 22 Ekim’de izne ayrılmış, 28 Ekim 2021 tarihinde izne ayrıldığı günden itibaren ailesi tarafından ulaşılamadığı haberinin alınması üzerine, kayıp polis memurumuzun bulunması için Tokat genelinde AFAD, Jandarma, Polis ve diğer ekiplerimizin katılımları ile yoğun bir şekilde tüm imkanlar kullanılarak, bütün detaylar ve ihtimaller dikkate alınarak başlatılan aramalar devam etmektedir. Ayrıca ülke çapında da kayıp polis memurumuzun bulunması için aramalar yapılmaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

CHP'Lİ MURAT BAKAN: MUSA TÜZÜN'E NE OLDU?

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, olayı Meclis gündemine taşıdı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması talebiyle soru önergesi veren CHP'li Bakan, önergesinde arama çalışmalarında herhangi bir iz elde edilip edilmediğini sordu. İçişleri Bakanı Soylu'ya seslenen Bakan, “Bu ülkenin polisi ortadan kayboldu ve iki ayı aşkın süredir bulunamadı. Kaçırıldı mı? Öldürüldü mü? İntihar mı etti? Musa Tüzün’e ne oldu? Ailesiyle görüşüyoruz; evlatlarından hiçbir haber alamıyorlar. Alanına girsin girmesin her konuda mutlaka ‘bir şey diyen’, gazeteciden derneğe yazardan bakana kadar herkese ‘yargı dağıtan’ Süleyman Soylu’dan tek kelime duymadık. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu; polis memuru Musa Tüzün nerede?” ifadelerini kullandı.

'İZNE AYRILDIĞINDAN HABERİMİZ YOKTU'

Musa Tüzün'ün babası Yusuf Tüzün, yaşananları Gazete Duvar'a anlattı. Arama çalışmalarının devam ettiğini, ancak eskisi gibi yoğunluklu olmadığını ifade eden Tüzün, “Kaymakam ile de görüştüm. Dün de Tokat Valisi beni aradı. Arama çalışmalarının devam ettiğini söylediler. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bizleri aradı. Nasıl oluyor anlamıyorum. 70 gün geçti polis bulamıyor. Savcıyla, baro başkanıyla da görüştük. Bekliyoruz” dedi.

Polis Tüzün'ün çalışma hayatı ve iş arkadaşlarıyla herhangi bir sıkıntısı olmadığını söyleyen baba Tüzün, şöyle devam etti: “'Baba gelip sizi götüreceğim' diye bizi aradı. Biz kışın yanında olacaktık. Bekardı.Tunceli Nazımiye'de görev yaparken de yanına gidip geliyorduk. Kış ayları gidip 4-5 ay yanında kalıyorduk. Bu yıl aradığında bahçe işlerimizin olduğunu söyledim. O arada 22 Ekim'de izne ayrılmış. Hiç haberimiz olmadı. 24-25 Ekim günleri aradık ulaşamadık. Telefonu çalıyor ancak açmıyordu. Ağabeyini aradık, emniyete bildirdiler. 28 Ekim'de gidip eve bakmışlar evde yok.”

'YETER Kİ OĞLUM BULUNSUN'

Tokat'a gider gitmez komiseri ile görüştüklerini ve 24 Ekim'de çarşıda alışveriş yaparken görüntüsü olduğunu öğrendiklerini söyleyen baba Tüzün, 26 Ekim'de ise kaybolduğunu belirtti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile de görüştüklerini ve Soylu'nun elinden geleni yaptığını söyleyen Tüzün, “Benim çocuğumun kimseyle bir derdi yoktu. Bir baba olarak olarak bir gün değil bir saat sonra bulunsun isterim. Defalarca yetkililerle görüştük. Bulunamadı. İçişleri Bakanımızla da görüştüm. Elinden geleni yaptı. Ne ölüsü var ne dirisi. Oğlum öldü mü kaldı mı? Öldüyse ölüsünü, yaşıyorsa dirisini istiyorum. Yeter ki oğlum bulunsun” dedi.