Kavala'dan TRT dizisine tepki: Kamu kaynaklarıyla suçlu olduğum algısı yaratılıyor

TRT'nin 'Metamorfoz' isimli dizide kendisini konu edinmesiyle ilgili açıklama yapan Osman Kavala, "Suçlu olduğum algısı yaratmanın amaçlandığı anlaşılıyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TRT'nin yeni dijital platformu 'Tabii'de yayımlanmaya başlayan ‘Metamorfoz’ isimli dizide 2017 yılından beri cezaevinde olan Osman Kavala'nın konu alınmasıyla ilgili Kavala'dan yazılı açıklama geldi.

"Kamu kaynaklarının bu amaç için kullanılmış olması beni yadırgatmadı" diyen Kavala açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Benimle ilgili hazırlanmış bir senaryonun TRT tarafından finanse edildiğini ve dizi-film olarak yayınlandığını öğrendim. Kişi itibarını koruyan yasalardan kaçmak için hileye başvurulmuş, ismim açıkça kullanılmamış. Hukuksuz olarak cezaevinde tutulmam için kullanılan iddianamelerde olduğu gibi, bu dizide de gerçek olayların tahrif edilmesi yöntemine başvurulduğu, komplo teorileriyle suçlu olduğum algısı yaratmanın amaçlandığı anlaşılıyor. Kamu kaynaklarının bu amaç için kullanılmış olması beni yadırgatmadı. Beni şaşırtan ve bana üzüntü veren genç sanatçıların bu itibar suikastı projesinde yer almaktan rahatsızlık duymamaları." (HABER MERKEZİ)