'Katiller' dedi hapis cezası aldı

Konya'da bir köpeğin kürekle öldürülmesinin ardından Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve merkez ilçe belediye başkanlarına ‘katil’ diyen Şefkat-Der Başkanı Hayrettin Bulan’a hapis cezası verildi.

Google Haberlere Abone ol

KONYA - Konya’da Büyükşehir Belediyesi'nin hayvan barınağında köpeklerin görevliler tarafından dövülmesi olayının ardından yapılan basın açıklamasında Konya il ve ilçe belediye başkanları için “katiller” diyen Şefkat-Der Başkanı'na hapis cezası verildi. Dernek başkanı mahkemede de başkanlar hakkındaki sözlerinin arkasında olduğunu söyledi.

Bir köpeğin kürekle öldürülmesine ilişkin görüntülerin yayınlanmasından sona açılan davada tutuksuz yargılanan barınak çalışanları Murat Bacak (27) ile Sefa Çakmak'a (28) 1 yıl 3'er ay hapis cezası verilerek, hükmün açıklanması geri bırakılmıştı.

O dönemde Konya Adliye Sarayı önünde çok sayıda hayvansever ve sivil toplum örgütü üyeleri ile nöbet tutan Şefkat-Der Başkanı Hayrettin Bulan, AK Partili belediye başkanları hakkında, “katiller” ifadelerini kullanmıştı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Selçuk Belediye Başkanı Pekyatırmacı açıklamaları nedeniyle Bulan’a hakaret davası açmıştı.

'SÖYLEDİKLERİMİN ARKASINDAYIM'

Bulan 14. Asliye Mahkemesi’nde görülen duruşmada, “Adı geçen belediye ve belediye yetkilileri, Konya'daki birçok köpeğin usulsüz toplanması, öldürülmesi, ölümlere terk edilmesi, yasa dışı şekilde sürgün edilmeleri ve Konya Büyükşehir Belediyesi Barınağı’nda usulsüz şekilde tutulması, uzaklara, çöplüklere atılması, aç kalan köpeklerin birbirlerini yemeleri, belediye barınağında tedavi edilmeyip ölümlerine neden olunması, yine belediye barınağında birbirini öldürmesi, gibi çok büyük bir katliamın sorumlu ve suçlu gördüğüm için bu cümleleri hakkettikleri şekilde söyledim ve söylediklerimin arkasındayım” dedi.

'SUÇLAMALARI KABUL ETMİYORUM'

“Zaten belediyelerin nasıl katliam yaptıkları Türkiye kamuoyuna da çıktı, bütün vicdanları yaraladı ve belediyeler hakkında halen soruşturmalar devam ediyor” diyen Bulan, “Söylediklerimin bir suç olduğunu düşünmüyorum. Adli ve idari yönden incelemeler yapıldığı zaman haklı olduğum ortaya çıkacaktır ve ilgili belediyelerin ve yetkililerin hak ettikleri cezaları almasını bekliyoruz. Savcılık makamı gerek duyarsa anlatmış olduğum belediye ve belediye yetkililerinin katliamları ile ilgili bilgi belge şahit sunabilirim. Konu hakkında diyeceklerim bundan ibarettir. Üzerime atılı suçlamaları kabul etmiyorum” ifadelerini kullandı.

1 YIL 4 AY HAPİS CEZASI VERİLDİ

14. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Hayrettin Bulan’a, tek celsede, kamu görevine hakaret suçundan 1 yıl 4 ay hapis cezası verildi. Daha önce de benzer bir davadan para cezası bulunan Bulan, hakkındaki kararın onanması halinde hapis yatacak.

KARARA İTİRAZ EDECEK

Mahkeme kararının ardından açıklama yapan Bulan, “Bana ceza verilmesini beklemiyordum. Ben ilk duruşmaya katılmadım ve karakolda verdiğim ilk ifade savunmada yer aldı. 1 yıl 3 aylık ceza sonrası salıverildim. Ben haklı bir isyanda bulundum. Ama hapisle cezalandırıldım. Bu hafta itiraz sürecimi başlatacağım. Savcılığa belge ve bilgi vereceğimi iletmeme rağmen kimse benden belge istemedi” dedi. (DUVAR)

Etiketler konya katil ceza