Kassam Tugayları: İsrail'in saldırılarında 24 saatte 13 rehine öldü

Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırılarında son bir gün içinde 13 rehinenin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsrail'e 7 Ekim Cumartesi günü 'Aksa Tufanı' isimli bir saldırı başlatan Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları, rehin aldıkları kişilerle ilgili açıklama yaptı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Kassam Tugayları'ndan yapılan açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında son 24 saatte 13 rehinenin öldürüldüğü ileri sürüldü. Açıklamada, altı rehinenin kuzey bölgesinin iki farklı noktasındaki saldırılarda, yedi rehinenin ise Gazze'deki üç farklı noktadaki saldırılarda öldüğü belirtildi. 

İSRAİL'İN SINIRA ASKERİ ARAÇ SEVKİYATI SÜRÜYOR

İsrail-Hamas çatışmaları yedinci gününde devam ederken, İsrail ordusu da Gazze sınırına tank ve zırhlı araç sevkiyatını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Abluka altındaki Gazze Şeridi'ni 7 Ekim Cumartesi gününden beri bombardıman altında tutan İsrail ordusu, bir yandan da sınıra yığınak yapıyor.

Anadolu Ajansı ekibi, düzinelerce tank ve zırhlı aracın sınır bölgesine sevk edildiğini görüntüledi. Gazze tarafından ise İsrail'in saldırılarına karşılık roketler atılmaya devam ediyor.

BM: GAZZE'DEKİ 400 BİNDEN FAZLA KİŞİ YERİNDEN EDİLDİ

İsrail'in Gazze'deki 1,1 milyon kişiye bölgenin güneyine geçme çağrısı yapmasının ardından Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Ofisi (OCHA) de bir açıklama yaparak bir haftadır devam eden çatışmalarda Gazze Şeridi'ndeki 400 binden fazla kişinin evlerinden ayrılmak durumunda kaldığını ve 23 yardım çalışanının öldürüldüğünü bildirdi.

OCHA, Gazze ve Batı Şeria'daki 1,3 milyon kişiye yardım etmek için de yaklaşık 294 milyon dolarlık yardım çağrısında bulundu. Gazze Şeridi'nden ayrılan kişi sayısının son 24 saatte yüzde 25 arttığını belirten OCHA, mevcut sayının 423 binin üzerinde olduğu bilgisini paylaştı. 

OCHA'nın açıklamasına göre, son bir hafta içinde 11'i sağlık çalışanı ve 12'si Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) çalışanı olmak üzere toplam 23 yardım çalışanı da öldürüldü.

UNICEF: 1 MİLYON İNSANIN GİDECEĞİ GÜVENLİ BİR YER YOK

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) da İsrail saldırıları altındaki Gazze Şeridi'nde bir milyon kişinin gidecek güvenli yeri olmadığını duyurdu. UNICEF MENA'nın X sosyal medya hesabından konuyla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Gazze'den gelen görüntüler korkunç. Kurbanlar arasında çok sayıda çocuk var. Bir milyon kişinin gideceği güvenli bir yeri yok. Bu kabul edilemez, şiddet derhal son bulmalı."

İSRAİL: PEKİN BÜYÜKELÇİLİĞİ ÇALIŞANI SALDIRIYA UĞRADI

Öte yandan, İsrail Dışişleri Bakanlığı, Pekin Büyükelçiliği'nde çalışan bir diplomatının saldırıya uğradığını bildirdi.

AA'nın aktardığına göre, İsrail Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Çin'in başkenti Pekin'deki İsrail Büyükelçiliğinde görevlinin bir personelin saldırıya uğradığı belirtildi. Saldırının büyükelçilik binası sınırları içerisinde olmadığı kaydedilen açıklamada, durumu stabil olan personelin hastaneye kaldırıldığı ifade edildi.

Açıklamada, İsrailli yetkililerin saldırıyla ilgili soruşturmayı sürdürdükleri aktarılırken, saldırının nedenine ilişkin bilgi verilmedi. Çin'den konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. (DIŞ HABERLER)