Kasparov: Rusya Taş Devri'ne döndürülmeli

Rus satranç şampiyonu Garry Kasparov, Rusya'nın "savaş suçu" işlediğini savunarak Batılı ülkelere "Rusya'nın Taş Devri'ne döndürülmesi" çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünyaca ünlü Rus satranç şampiyonu Garry Kasparov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yönetimine muhalefetini sürdürüyor. Kasparov, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, Batı ülkelerine "Putin'e karşı daha sert bir askeri ve ekonomik strateji benimseme" çağrısı yaptı.

Batı ülkelerini Moskova'daki büyükelçilerini geri çekmeye, Rusya'yı Interpol'den çıkarmaya ve Ukrayna üzerinde uçuşa yasak bölge uygulamaya da çağıran Kasparov, "Petrol ve gaz endüstrisinin ve rejimin hayatta kalması için hayati önem taşıyan diğer hassas endüstrilerin Batı'nın teknolojik desteği olmadan çalışamaması için Rusya Taş Devri'ne döndürülmelidir" ifadelerini kullandı.

Kasparov ayrıca ABD Başkanı Joe Biden'ı "Putin'e karşı daha agresif davranmamak" ile suçlayarak "Umarım Amerikalılar stratejilerini gözden geçirecek ve güç göstereceklerdir" dedi. Putin'in "savaş suçu" işlediğini savunan Kasparov, "Putin'in 'asla yapmayacağı' şeylerin listesi hayli uzadı. Hayal gücünün ötesinde savaş suçları işledi" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler kasparov rusya ukrayna