Kartal Belediyesi'nden kreş çocuklarına trafik ve ilk yardım eğitimi

Kreşli çocuklar, Kartal Belediyesi tarafından kurulan Trafik Eğitim Parkı'nda trafik ve ilk yardım eğitimi almaya devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kartal Belediyesi Kreş Müdürlüğü, 1-5 Mayıs Trafik ve İlk Yardım Haftası dolayısıyla Sabiha Bengütaş Kreşi’nin minik öğrencilerine ilk yardımın ve trafik kurallarının önemini anlatan seminer ve uygulamalı eğitim verdi.

ÖNCE İLK YARDIM, SONRA TRAFİK EĞİTİMİ

Kartal Belediyesi İlk Yardım Eğitim Merkezi Eğitmeni Sevil Hallaç tarafından verilen ilk yardım seminerine katılan çocuklar, bu seminerde 112 Acil Servis numarasının nasıl aranması gerektiğini, basit ve ufak kazalarda nasıl davranmaları gerektiğini ve solunum yolu tıkanıklığında dikkat etmeleri gerekenleri dinledi. 

Çocuklar, ilk yardım eğitiminin ardından trafik kurallarına uygun olarak durma, duraklama ve park etme yöntemleri, uygulanması gereken manevra kuralları, emniyet kemerinin önemi, trafik levhalarının ve yol işaretlerinin anlamları ile trafik ışıklarında sürücü ve yaya olarak davranış metotlarının neler olduğunu öğrendi. 

AKÜLÜ ARABA KULLANARAK ÖĞRENDİLER

Araçlarına binerek araçları trafik işaret ve levhalarına uygun olarak kullanmayı, yaya geçitlerinde doğru yürüme kurallarını, trafik lamba ve işaretlerini takip etmeyi, yol çizgileri ile ışıklı ve sesli cihazlarda bulunan butonları kullanmayı öğrenen çocuklar, iki araç arasındaki güvenli takip mesafesini ve trafikte geçiş öncelikleri gibi bilgileri de eğitim kapsamında pratik etme şansını yakaladı.

Genel trafik eğitiminin yanı sıra; çocukların trafikte karşılaştıkları olumsuz durumlarda neler yapmaları gerektiği de minyatür trafik işaret ve levhaları, yaya geçitleri ve trafik lambaları ile öğretildi.

5 BİNE YAKIN ÇOCUĞA EĞİTİM VERİLDİ

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, konuya ilişkin açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Bugün 1-5 Mayıs Trafik ve İlk Yardım Haftası kapsamında minik kardeşlerimiz, yakın zamanda Yalı Mahallesi’nde görkemli bir törenle açılışını yaptığımız Trafik Eğitim Parkı’ndaydı. Kartal’da 4-12 yaş aralığındaki tüm çocuklarımızı sırasıyla ilk yardımın ve trafik kurallarının ABC’sini öğrenmeleri amacıyla profesyonel eğitmenlerimiz eşliğinde burada ağırlıyoruz. Şimdiye kadar 5 bine yakın kardeşimize eğitim verdik. Çocuklarımızın erken yaşta trafik kurallarını öğrenerek bilinçli bireyler olmaları amacıyla ücretsiz eğitimlerimiz aralıksız devam edecek.”