VİDEO

Kars'ta seçim: 'Net olan tek şey Kılıçdaroğlu'na oy vermek'

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yoğun katılımla gerçekleşen Kars mitingi öncesinde ve sonrasında, kentteki politikacılar ve gazetecilerle seçim atmosferini konuştuk.

KARS - Seçime sayılı günler kala liderlerin mitingleri de hız kazandı. Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, aynı günde üç şehirde miting düzenledi. Kılıçdaroğlu'nun Kars mitingi yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Mitingin öncesinde ve sonrasında, Kars sokaklarında seçim atmosferini konuştuk. Yeşil Sol Parti Kars 3. Sıra Milletvekili Adayı Sertaç Çelikkaleli, CHP Kars 1. Sıra Milletvekili Adayı İnan Akgün Alp, Kars Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Alibeyoğlu ve Gazeteci Selda Manduz da sorularımızı cevapladı.

AK PARTİ BOŞ GEÇMİYOR

AK Parti, kurulduğu ve ilk kez katıldığı 2002 seçimlerinden beridir, Kars'ta her seçimde bir milletvekili çıkarıyor. Öte yandan, CHP en son 2002, MHP ise en son 2007 seçimlerinde Kars’tan milletvekili çıkarabildi. Üç milletvekili ile Meclis'te temsil edilen Kars’ta, son dört seçimde ise sadece AK Parti ve HDP milletvekillerini görmek mümkün oldu. HDP’nin oy çoğunluğu olarak AK Parti’nin önüne geçtiği tek seçim ise 7 Haziran 2015 seçimi oldu.

Son yapılan seçimlerde partilerin oy oranlarında değişikliklerin yaşandığı Kars'ta, 14 Mayıs’ta da büyük değişiklikler olabileceği öngörülüyor. Kentte genelinde Kılıçdaroğlu rüzgarının estiğini söylemek mümkün.