Karın üzerine 'savaşa hayır' yazmıştı: Hapis cezasına çarptırıldı

Rusya'da bir buz pistinin girişindeki turnikenin üstünde biriken kara parmağıyla 'Savaşa hayır' yazan Fyodorov, polis merkezine gitmeyi reddettiği iddiasıyla 10 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna ile savaşın yaklaşık 2 yıldır devam ettiği Rusya'nın başkenti Moskova'daki Gorki Parkı'nda bulunan buz pistinin girişindeki karla kaplı turnikenin üzerine 'Savaşa hayır' yazan bir kişi, 'polise itaatsizlik' iddiasıyla 10 gün hapis cezasına çarptırıldı. 

Reuters haber ajansının mahkeme kayıtlarından aktardığına göre, davaya konu olan olay 23 Kasım Perşembe günü yaşandı. Dmitry Fyodorov isimli kişi, turnikenin üzerine parmağıyla 'Savaşa hayır' yazdıktan sonra polis tarafından gözaltına alındı. Polis, Fyodorov'un Rus silahlı kuvvetlerini kamuoyu önünde itibarsızlaştıran eylemlerin suç kapsamına alındığı yasal düzenleme uyarınca suç işlemiş olabileceğine karar verdi. 

POLİSE İTAATSİZLİK İDDİASIYLA HAPİS CEZASI VERİLDİ

Gözaltına alındıktan bir gün sonra mahkemeye sevk edilen Fyodorov, burada verdiği ifadede söz konusu savaş karşıtı sloganı kendisinin yazdığını kabul etti. Fyodorov, polise itaatsizlik ettiği ve polis merkezine gitmeyi reddettiği iddiasıyla 10 gün hapis cezasına çarptırıldı. Polise itaatsizlik suçlamasını reddeden kişi, 'Savaşa hayır' sloganını yazdığı için ise para cezası aldı. Para cezası haberi Rusya basınına yansırken, Reuters haber ajansı, çevrimiçi olarak yayınlanan mahkeme kayıtlarında bundan bahsedilmediğine dikkat çekti.

Rusya'nın St. Petersburg kentindeki bir mahkeme 16 Kasım Perşembe günü de Alexandra Skochilenko isimli bir sanatçıya marketlerdeki etiketleri Ukrayna'daki savaşın bitirilmesi çağrısı yapılan yazılarla değiştirdiği için 7 yıl hapis cezası vermişti. (DIŞ HABERLER)