Kardeşi öldürülen Bozkurt: Sesimi duyan yok

Savcu Bozkurt, 4 yıl önce öldürülen kardeşinin katil zanlılarının ceza almadığını iddia ederek “Adalet istiyorum kimse benimle muhatap olmuyor, bana sahip çıkmıyor” dedi.

Savcu Bozkurt Gaziantep'ten Ankara'ya yürüdü
Google Haberlere Abone ol

Ali Vefa Yurdal

GAZİANTEP -  Gaziantep’te yaşayan Savcu Bozkurt’un kardeşi Mehmet Bozkurt, 2017 yılında Şanlıurfa’nın Birecik Jandarma Karakolu önünde husumetli olduğu beş kişi tarafından darp edildi. Beyin kanaması geçiren Mehmet Bozkurt, 12 gün yoğun bakımda kaldı. Tedavisi tamamlanan Bozkurt, yine husumetli olduğu kişiler tarafından köy yolunda öldürüldü.

Olayda birçok kişi ağır yaralandı. Savcu Bozkurt’un iddiasına göre, cinayette gerçek katiller değil, babaları suçu üstüne aldı. Yaşından dolayı cezası kısa tutulan babanın üç yıldır cezaevinde olduğunu söyleyen Bozkurt, babanın üç yıl sonra özgür olacağını belirtti.

‘KİMSE BANA SAHİP ÇIKMADI’

Geçtiğimiz tarihlerde Gaziantep’ten Ankara’ya kadar “adalet yürüyüşü” yapan ve 12 günün sonunda Ankara’ya vardığında muhatap bulamadığını söyleyen Bozkurt, “Herkesi ölümüne vurdular, babalarının da suçu üstlenmesi için plan kurdular. Seçim zamanında sokaklara çıkıldığı zaman bütün milletvekilleri diyor ki, ‘Biz halktan yanayız.’ Maalesef halktan yana olsalardı, ben Ankara’ya kadar yürüdüm, birisi bana yol gösterirdi, hiç kimse bana sahip çıkmadı. Lütfen sayın cumhurbaşkanımız sesimizi duyun. Benim kardeşimi öldüren gerçek katiller dışarıda. Konuyla ilgili hakim ve savcıları şikayet ediyorum ama kabul olmuyor. Fakat kamera görüntüleri, kardeşimin raporu her şey elimizde mevcut, kardeşim defalarca öldürüleceğini bildirmiş. Öldürdüler yani” diye konuştu.

‘SİZ BİZİMLE BAŞEDEMEZSİNİZ DİYORLAR’

Bozkurt, katil zanlılarının kendisi ve ailesine “siz bizimle baş edemezsiniz” dediğini söyleyerek, hiçbir yetkiliye sesini duyuramadığını belirterek isyan etti:

Savcu Bozkurt

“Ben adalet istiyorum. Gaziantep’ten Ankara’ya kadar 12 gün boyunca yol yürüdüm. Ayaklarım paramparça oldu. Bir hafta Ankara’da bekledim, cumhurbaşkanımızla görüşebilmek için. Maalesef kimse benimle görüştürmedi” dedi. Belediyeler Çalıştayı için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Gaziantep’te olduğunu, onunla da görüşmeye çalıştığını anlatan Bozkurt şunları söyledi: “Kendisi Ankara’dan İstanbul’a kadar yol yürürken arkasında en az 3 bin kişi vardı. Adalet için yürüyordu. Ben de adalet için Ankara’ya kadar yürüdüm. Neden Kılıçdaroğlu beni gündeme getirmiyor.”