Karar çıkması bekleniyordu: Çorlu Tren Katliamı davası yine ertelendi

Çorlu’da 2018’de meydana gelen ve 7’si çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği, 300’den fazla kişinin yaralandığı tren katliamı davasının 16'ncı duruşması bugün görüldü. Dava 25 Nisan'a ertelendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR  - Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinin Sarılar köyü yakınlarında 8 Temmuz 2018’de meydana gelen, 7’si çocuk 25 kişinin hayatını kaybettiği, 300’den fazla kişinin de yaralandığı tren kazasına ilişkin yargılamanın 19'uncu duruşması bugün Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Karar çıkması beklenen duruşma bir kez daha ertelendi. Davanın bir sonraki duruşması 25 Nisan'da görülecek.

ÖZGÜR ÖZEL: ESAS YARGILANMASI GEREKENLER ORTADA YOK

Tren kazasında hayatını kaybedenlerin yakınları, duruşma öncesinde "Adalet istiyoruz" yazılı pankartla açıklama yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel de duruşma öncesinde aileler ile bir araya geldi.

Birgün'den Oğulcan Aydın'ın haberine göre Oğuz Arda Sel'in dedesi Mehmet Öz, Özgür Özel'e sorumlulardan hesap sormak için soru önergesi istediğini ifade etti. Özel ise şöyle cevap verdi:

"Araştırma önergesi verilecek bir meclis komisyonu için çalışmalar yapacağız. Esas yargılanması gerekenler ortada yok. Bugün burada olması gereken kişi 14 ay sonra görevine iade edildi. Bu demektir ki iktidar mahkemeye 'sahip çıkıyorum' mesajı veriyor. Millet sandığa gittiğinde bunları cezalandırmazsa bu duyarsızlık devam edecek. Bu cezasızlık kültürü, Soma'dan sorumluya, Hendek'ten sorumluya, Afyon'dan sorumluya, Çorlu'dan ceza vermezsen anaların gözyaşı akar."

'KIDEMSİZ ÜYE İZİN ALMIŞ'

Duruşmanın ertelenmesiyle ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Türkiye İşçi Partisi Milletvekili Sera Kadıgil, "6 yıl önce 7’si çocuk 25 insan katledildi. Heyet bir kez daha karar vermeden salonu terk etti gitti! Neymiş, kıdemsiz üye BU SABAH izin almışmış! Evlatlarını yitiren aileler şu an salonda seçim yatırımı mı diye haykırıyor! HAKSIZLAR MI! Yazıklar olsun!" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinden İstanbul Halkalı'ya gitmek için hareket eden, 362 yolcu ve 6 personelin bulunduğu tren, 8 Temmuz 2018'de Tekirdağ'ın Çorlu ilçesi Sarılar Mahallesi yakınlarında raydan çıkarak devrildi. Kazada 7'si çocuk 25 kişi yaşamını yitirdi, 328 kişi de yaralandı. Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca kazanın meydana gelmesinde kusurlu bulunan TCDD 1'inci Bölge Müdürlüğü Halkalı 14'üncü Demiryolu Bakım Müdürlüğü'nde müdür olarak görev yapan Turgut Kurt, Çerkezköy Yol Bakım Şefliği'nde çalışan Yol Bakım ve Onarım Şefi Özkan Polat, Yol Bakım Şefliği'nde Hat Bakım ve Onarım Memuru Celaleddin Çabuk ile TCDD bünyesinde çalışan ve mayıs ayındaki yıllık umumi muayene raporunda imzası bulunan Köprüler Şefi Çetin Yıldırım hakkında 'taksirli ölüme ve yaralanmaya neden olmak' suçundan 2'şer yıldan 15'er yıla kadar hapis istemiyle Çorlu 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

(HABER MERKEZİ)