Karamollaoğlu: Birden fazla aday çıkmamalı, mutlaka kazanmalı

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu, cumhurbaşkanlığı seçimine birinci turda kazanacak birinin aday gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Yüzde 100 kazanırız diyemem ama ‘Yüzde 99 kazanırız’ diyorlar" açıklamasını yaptı.

Sözcü yazarı Ruhat Mengi'nin sorularını yanıtlayan Karamollaoğlu, seçime gitmeden Millet İttifakı politikalarının ana hatlarıyla belirlenmesinde fayda olduğunu söyledi. SAADET lideri detaylı görüşmelerin, Meclis'e gidildikten sonra yapılacağını ifade etti.

 

'SEÇİMDE 'TEK ADAYLA' ÇIKMAK AVANTAJ GETİRİR'

Mengi'nin "'Aslında ben seçimden önce bir koalisyon görüşmesi olamayacağını söylüyordum ama durumlar değişti ittifakın seçim öncesi oluşması gerekir' dediniz, hangi durumlar değişti?" sorusunu Karamollaoğlu, "Şu anda zaten aramızda ittifak var, 6'lı masa dediğimiz bir seçim ittifakı. Şimdi, seçimden önce kurulma mecburiyetine geldi, çünkü bir cumhurbaşkanı seçilecek, bu seçimde 'tek adayla' çıkmak avantaj getirir. Biz şimdiden bir cumhurbaşkanı adayını belirlemek istiyoruz. Partiler olarak politikaların belirlenmesine de ihtiyaç var, ekonomide, dış politikada nasıl bir yol izleneceği aşağı yukarı belirlenmelidir. Seçime gitmeden Millet İttifakı politikalarının ana hatlarıyla belirlenmesinde fayda var, Meclis'e gidildikten sonra daha detaylı görüşmeler yapılacaktır" diye yanıtladı.

Muhalefetin Meclis'te çoğunluğu alabileceğini söyleyen Karamollaoğlu, "AKP'nin halk desteğini kaybettiği açıklanan bütün anketlerde görülüyor" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın “Cumhurbaşkanlığını ilk turda kazanmalıyız” açıklamasını değerlendiren Karamollaoğlu, "Zihinler karışabilir, onun için birinci turda seçimi kazanacak bir aday mutlaka gösterilmeli ve hakikaten el birliğiyle birinci turda kazanılmalı, birden fazla aday çıkmamalı. Bu önemli, ikincisi de mutlaka kazanacak bir aday olmalı. İkinci tur iktidar yönünden avantajlıdır, bizim şartlarımızda da endişe vericidir" ifadelerini kullandı.

 

'ÖCALAN'I KULLANMAKTAN ÇEKİNMİYORLAR'

Karamollaoğlu, AK Parti'nin Kürt seçmenin oyunu almak için hamleleri olacağıyla ilgili soruyu ise şöyle yanıtladı, "Zannetmiyorum, çünkü bugüne kadar Kürt seçmeninde, HDP seçmeninde bir güvensizlik duygusu oluştu. İstanbul seçimlerini kazanabilmek için Öcalan'a konuşma imkânları tanındı ama buna rağmen de muhalefete 'Siz Kürt seçmeniyle diyalog haline giriyorsunuz, HDP ile yakınlaşıyorsunuz, bundan dolayı da hainsiniz' diyorlar kendilerine geldiği zaman hüküm giymiş bir insanı; Öcalan'ı kullanmaktan çekinmiyorlar, bu da bunların karakteri."

 

'KİMLERE NASIL BASKI YAPILDIĞINI BİLİYORUZ'

'Baskın seçim' iddialarına yönelik konuşan Karamollaoğlu, "Baskın seçim ihtimal dâhilinde, değil diyemeyiz. Belirtiler hızlanırsa çalışmalarımız da elbette hızlanacaktır. Seçime hazırlık dediğimizde zaten biz bir numaralı mesele olarak 'seçim güvenliğini' görüyoruz. Burada güçlük çekilen bir husus var. Maalesef iktidar bazen aşiretlere vesaireye Güneydoğu'da resmi devlet yetkilileri vasıtasıyla etki etmeye çalışıyor, muhalefetten aday olanı caydırmaya çalışıyor. Biz isim isim kimlere nasıl baskı yapıldığını biliyoruz. Bir numaralı meselemiz sandıklara hâkim olmak, hileyi önlemek, böylece Meclis'te halkın iradesinin yansımasını teminat altına almak. Tabii biz kaybedebiliriz de, yüzde 100 kazanırız diyemeyiz ama yüzde 99,99 kazanırız diyorlar" dedi. (HABER MERKEZİ)