Karakolda polisin burnunu kıran AK Partili başkan tutuklandı

Kayseri Tomarza'da AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Hakan Korkmaz'ın karakolda kendisine kimlik soran polisin burnunu kırdığı öne sürüldü. Konunun kamuoyuna yansımasıyla Korkmaz tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kayseri Tomarza İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün dün AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Hakan Korkmaz ve beraberindeki kişiler tarafından basıldığı öne sürüldü. İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis Fahri Ç. darp edilip, burnu kırıldı.

EMEKLİ EMNİYET MÜDÜRÜ ERYILMAZ DUYURDU

Söz konusu olayı önce 15 Temmuz Gazisi Emekli Emniyet Müdürü Fatih Eryılmaz duyurdu. Eryılmaz, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Memleketim Kayseri'nin Tomarza ilçesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü bir siyasi partinin gençlik kolları başkanı bir kendini bilmez ve yanındakiler tarafından basılmış ve polis memuru F.Ç’nin burnu kırılmış" dedi.


Siyasilere ve yetkililere seslenen Eryılmaz "Kimse eşkıyalara sahip çıkmaya kalkmasın. Kimse yaralı polis memuruna şikayetini geri alması için baskı yapmasın. Eşkıyalar cezalandırılsın" çağrısı yaptı.

ÜMİT ÖZDAĞ İSMİ AÇIKLADI

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise Twitter hesabından yaptığı açıklamayla, karakolda polisin burnunu kıran kişinin AK Parti Tomarza Gençlik Kolları Başkanı olduğunu belirtti.


Ankara'da dün öğretmenlere gazlı müdahaleyi eleştiren Özdağ "Polis kardeşlerim, siz iş isteyen öğretmenleri durdurmaya çalışırken Tomarza’da karakol basan AK Parti Gençlik Kolları Başkanı, polis Memuru F.Ç’nin burnunu yumruklayarak kırdı. Polisi aşağılayan, döven Saray rejiminin değil halkın yanında olun. Siz AKP değil Türk polisisiniz" dedi.

TUTUKLANDI

Odatv'den Ersin Eroğlu'nun haberine göre ise olaya ilişkin 5 kişi gözaltına alındı ve AK Parti Tomarza Gençlik Kolları Başkanı Hakan Korkmaz tutuklanarak cezaevine gönderildi. Habere göre, Tomarza İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bir işlem için giden Hakan Korkmaz’a kapıdaki görevli polis memuru Fahri Ç. kimliğini sordu. Bu gelişme üzerine Korkmaz, “Sen benim kim olduğumu bilmiyor musun, beni nasıl tanımazsın?” diyerek, tepki gösterdi.

Polis memurunun kimliği göstermeden içeriye giremeyeceğini söylemesi üzerine Hakan Korkmaz, karakola 4 arkadaşını çağırdı. Sonrasında kapıda görevli polis memurlarına saldıran grup, polis memuru Fahri Ç’yi darp ederek burnunu kırdı.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Bu gelişmelerin ardından Kayseri Valiliği de açıklama yaptı. Açıklamada, parti ismi verilmeden “…Bir siyasi partinin gençlik kolları yönetiminde bulunan şahıs…” ifadesi kullanılarak şöyle denildi:

“30 Ağustos 2022 tarihinde akşam saatlerinde Tomarza İlçe Emniyet Amirliği girişinde bir siyasi partinin gençlik kolları yönetiminde bulunan şahıs ile karakol girişinde görevli polis memuru arasında arbede yaşanmıştır. Karakolda görevli diğer personelin müdahalesi ile şahıs gözaltına alınmıştır. Yaralanan polis memuru doktor raporu alarak ilgili mercilere şikâyette bulunmuştur. Konunun birimlerimize iletildiği andan itibaren yasal sistemin işletilmesi sağlanmıştır. 

Emniyette ifadesi alınan şahıs savcılık tarafından tutuklama talebiyle mahkemeye çıkartılmıştır. Çıkartıldığı mahkemece tutuklanan şahıs Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir. Şahsın yargılanması tutukluluk haliyle devam etmektedir. Kayseri Valiliği olarak konuyu takip etmekte olduğumuzu, hiç bir suretle ve hiç bir gerekçeyle milletimizin huzuru için fedakarca görev yapan emniyet çalışanlarımıza yapılan bu menfur saldırıyı hoş görmediğimizi ve konunun takipçisi olduğumuzu kamuoyuna saygılarımızla bildiririz." (HABER MERKEZİ)

Etiketler ak parti tomarza polis