Karaismailoğlu: Başakşehir-Kayaşehir metrosunda sona gelindi

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattı'na giden Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, çalışmalarda sona yaklaşıldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi-Kayaşehir Metro Hattı İstasyonu'nda incelemelerde bulundu. Karaismailoğlu "Başakşehir-Kayaşehir arasında Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nden de geçecek metromuzun son aşamasına geldik. Tasarım hızı saatte 80 kilometre olan araçlar ile saatte tek yönde 70 bin yolcuya hizmet verebilecek kapasitede. Hastaneye ulaşım, hayat meselesidir" dedi. 

DHA'nın aktardığına göre, Karaismailoğlu 6,2 kilometre uzunluğundaki hatta Onurkent, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, Kayaşehir ve Başakşehir Metrokent istasyonlarından oluşan 4 istasyon olduğunu söyledi. Bakan, saatte tek yönde 70 bin yolcu taşınabileceğini ifade etti ve şöyle konuştu: "Hastaneye ulaşım, hayat meselesidir.  Bekletmeye, oyalamaya gelmez; siyasi kavgaya alet edilemez dedik. Kayaşehir - Mahmutbey Arası Seyahat Süresi 20 dakika, Metrokent - Bakırköy Özgürlük Meydanı Arası Seyahat Süresi 29 dakika, Metrokent - İstanbul Havalimanı Arası Seyahat Süresi 24 dakika, Çam ve Sakura Şehir Hastanesi - Bağcılar (Kirazlı) Arası Seyahat Süresi: 23 dakika olacak. İstiyoruz ki bizimle lafta değil, hizmette yarışsınlar ama yapamıyorlar. Biz de onları kendi hâllerine bıraktık. Bugüne kadar hayata geçirdiğimiz projeler ile İstanbul'u bir marka şehre dönüştürdük."

YAPIMI SÜREN METROLAR

Bakan Karaismailoğlu, İstanbul'da devam eden ulaşım projelerini şöyle sıraladı: "Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı, Halkalı-Başakşehir-Arnavutköy-İstanbul Havalimanı Metro hattı, Bakırköy sahil Bahçelievler - Güngören - Bağcılar Kirazlı Metro Hattı Altunizade-Ferah Mahallesi-Çamlıca-Bosna Bulvarı Metro Hattı, Kazlıçeşme-Sirkeci Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi ile Başakşehir-Çam Sakura-Kayaşehir Metro Hattı." (HABER MERKEZİ)