Karaayıt sakinleri meraları için eylemde

 Ayvalık'ın Karaayıt köyü sakinleri, mera alanlarının Bilfer Madenciliğe devredilmesini çevre örgütü temsilcileriyle birlikte protesto etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Karaayıt köyündeki mera alanlarının İl Mera Komisyonu tarafından Bilfer Madenciliğe devredilmesi protesto edildi. Bölge sakinleri, Ayvalık Belediyesi meclis üyeleri, Ayvalık Kent Konseyi, Ayvalık Tabiat Platformu, Gömeç Çevre Platformu, Bursa Su Platformu ve çok sayıda çevre örgütü temsilcisi protesto açıklaması katıldı. Açıklamada, "Doğa talanına hayır" ve "Havama, suyuma, toprağıma" dokunma yazılı dövizler taşınırken, sık sık “Meralar köylünündür şirketlere devredilemez” sloganı atıldı.  

AYAVALIK BELEDİYE BAŞKANI: KEYFİ UYGULAMA

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, geçim kaynakları hayvancılık olan köylülerin yanında olduklarını belirterek, kararın keyfi bir uygulama olduğunu ifade etti. Karardan vazgeçilmesini isteyen Ergin, hukuksal alanda mücadele edeceklerini kaydetti.  

Ayvalık Tabiat Platformu Başkanı Nebahat Dinler ise, sürecin takipçisi olduklarını ve Karaayıt sakinlerinin yanında olduklarını vurguladı.  

Köy sakinleri de ektikleri ürünlerin ve hayvanlarının sağlığının kötüye gittiğine dikkat çekerek, maden şirketinin bölgeyi terk etmesini istedi. (MA)