Kar ve buzla mücadele: 12 bin makine, 13 bin personel hazır

Ulaştırma Bakanlığı “2023-2024 Yılı Kış Programı” açıklandı. 68 bin 726 km'lik yol ağında 11 bin 828 adet makine ve ekipman ile 13 bin 238 personel kar ve buz mücadele hizmeti verecek.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - DEM Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş, kış aylarında yoğun kar yağışı nedeniyle vatandaşların büyük zorluklar yaşadığı Erzurum’un ulaşım sıkıntısını Meclis gündemine taşıdı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, soru önergesine verdiği yanıtta Karayolları Genel Müdürlüğü’nün “2023-2024 Yılı Kış Programı” kapsamında hazırlıklarla ilgili bilgi verdi.

12 BİNE YAKIN MAKİNA, 13 BİNİN ÜZERİNDE PERSONEL HİZMET VERECEK

Bakan Uraloğlu’nun açıklamasına göre Erzurum dahil yurt genelinde, 68 bin 726 km'lik yol ağında, 448 karla mücadele merkezi üzerinden, 11 bin 828 adet makine ve ekipman ile 13 bin 238 personel kar ve buz mücadele hizmeti verecek.

Buzlanması muhtemel kritik yol kesimlerinde kullanılmak üzere tuz, tuz agregası, kimyasal buz çözücü-tuz çözeltisi karla mücadele merkezlerine depolandı, ayrıca yollarda tipi ve esinti nedeni ile trafik akışının güçleştiği veya kapandığı kesimlere de kar siperleri yapıldı.

YOLLARA 1480 KAMERA İLE TAKİP

Karla mücadele merkezlerinde önemli geçitler sabit kameralar aracılığıyla izleniyor. Kritik kesimlerde görevlendirilen 1.480 adet karla mücadele aracı kameralarla, 5 bin adet karla mücadele aracı ise Araç Takip Sistemi ile takip ediliyor.

Bakan Uraloğlu kış aylarında oluşabilecek trafik kazalarının engellenmesi için araç sürücülerine ve seyahat eden vatandaşlara da düşen sorumluluklar bulunduğunu belirterek, “Kış mevsiminde seyahat edecek sürücülerimizin ve yolcularımızın yola çıkmadan önce ALO 123 Bakanlık Çağrı Merkezi'nden, ALO 159 Yol Danışma hattından ya da KGM web sitesi üzerinden seyahat güzergahı hakkında muhakkak bilgi edinmeleri ve kullandıkları araçlarında kış lastiği takmaları, ayrıca zincir, takoz bulundurmaları gibi önlemlerle kış şartlarına hazırlıklı olmaları gerekmektedir” uyarısında bulundu.