Kaos Çocuk Parkı dergisinden yeni sayı: Sanat ve Mafya

Kaos Çocuk Parkı dergisi yeni sayısında mafya, siyaset ve sanatı konu ediniyor. Derginin yeni sayısında "Sanat ve Mafya" dosyası yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kaos Çocuk Parkı dergisinin yeni sayısı 'Sanat ve Mafya' dosyasıyla yayımlandı. Dergide yer alan yazarlar mafya, siyaset ve sanat ilişkisini farklı bakış açılarıyla değerlendirdi.

Dosya konusuyla ilgili aynı başlık altında Temel Demirel mafya, siyaset ve sanat konularını günceli de kapsayan genişlikte ele aldı. Halim Şafak "Birlikte Yaşama Arzusu Gruplar, Cemaatler ve Çeteler" başlıklı yazısı ile dünden bugüne edebiyat ortamındaki ilişkileri, bu ilişkilerin belirleyiciliğini farklı yönlerden inceledi. Halit Payza romanda ve diğer sanatlarda mafyalaşmayı, ressam Van Gogh üzerinden yazdı. Mesut Kara sinemada mafya üzerinde dururken, Işıl Ezgi Çelik ise "Şairin Paradoksu" yazısıyla dergi sayfalarında yerini aldı. 

Sayıda ayrıca Muhammed Münzevi’nin Aneta Emilova ile 'Robotça Pek Robotça' üzerine ile söyleşisi, Özlem Keskin’in "Denizkızı" öyküsü, Osman Tuğlu’nun Eliot çevirisi 'Muamma Kedi' var. Yeni sayıda şiirleriyle ise Müslüm Çizmeci, Ali Fırat Akdemir, Salih Yıldırım, Eren Şahin, M. İnan Filiz, Gizem Altınordu, Umut Yalım, Memozan, Göktürk Yaşar bulunuyor. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)