Kaos Çocuk Parkı dergisinden yeni sayı

Kaos Çocuk Parkı dergisinin yeni sayısı yayımlandı. Derginin yeni sayısında "Sanat ve Delilik" dosyası yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kaos Çocuk Parkı dergisinin yeni sayısı 'Sanat ve Delilik' dosyasıyla yayımlandı. Dergide yer alan yazarlar sanat ve delilik ilişkisini farklı bakış açılarıyla değerlendirdi.

Halit Payza 'Bir Zorunluluk Olarak Delilikle Dâhilik Arasında Sanat ve Edebiyat' başlıklı yazısında, deliliğin belki de sayrılık değil normal olma hali olduğunu belirtirken, Cumali Büker de 'Yaratıcılığın İtkisinden Sıradanlığa Doğru: Sanat ve Delilik' başlıklı yazısında 'Sanat ve ruhsal bozukluklar arasında zorunlu bir ilişkinin varlığından kesin biçimde söz edilemese de, bir parça tuhaf veya kelimenin tam anlamıyla deli sanatçıların, yaşamları ve yapıtlarıyla –kimi zaman beğenilip kimi zaman tepki' gördüklerini yazdı.

Halim Şafak 'Özgürlük Olarak Delilik', Yusuf Alper bir psikiyatr gözüyle ‘Melankoli ve Yaratıcılık’, Cemal Atay Genç 'Sanat ile Delilik Arasındaki Sarkaç', Işıl Ezgi Çelik 'Bir Deli ile Aramdaki Tek Fark Deli Olmamamdır' yazılarıyla dergide yer alıyor. Nalan Çelik 'Delilik Hikayeleri' ana başlığı altında romanlarda, öykülerde, sinemada deliliğin izini sürerken, Rafet Arslan da konuya tablolar aracığıyla yaklaşıyor ve sanatta deliliğin kendisi olduğunu ileri sürdü. Mesut Kara da 'Sinema ve Delilik'te sinema-delilik ilişkisini filmler üzerinden aktardı.

Dosya dışında dergide ayrıca 'Özcan Taras-Nezihe Altuğ', 'Zafer Baykal-Hicran Aslan' söyleşileri, Ercan Şarbat’ın 'Türk Bir Ninja' yazısı ve şiirleriyle; Müslüm Yücel, Şenol Erdoğan, Halil İbrahim Özbay, Altay Ömer Erdoğan, Cihan Oğuz, Çağrı Topsöken, Hakan Unutmaz, Hazar İzgi, Taylan Onur, Yiğit Ergün, Toprak Şems Tezcan, Batuhan Çağlayan, Kevser Eke, M. İnan Filiz, Utku Fırat Özçelik, Memozan, Joanna Rüya Dimagio yer aldı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)