Kampanya sonuç verdi: Bodrum’dan 5 isim listelere girdi

Muğla’nın 28. dönem milletvekili adayları belli oldu. Tüm partilerden toplam 43 milletvekilli adayının bulunduğu listelerde Bodrum’dan da 5 isim yer aldı.

Bodrum
Google Haberlere Abone ol

Selçuk Arslan

BODRUM - 28. dönem milletvekili listeleri geçtiğimiz hafta açıklandı. Muğla’dan toplam 43 isim milletvekili adayı olarak gösterildi. Bu isimler arasında Bodrum’dan 5 isim yer aldı. 

32 yıldır Meclis'te Bodrum'u Bodrum'dan bir ismin temsil etmemesi nedeniyle birkaç ay önce ilçede kampanya başlatılmıştı. Meslek odaları ve sivil toplum örgütlerinin başlattığı kampanyada, partilerden milletvekilleri listelerinde Bodrum’dan bir isme yer verilmesi talep edilmişti.

Yapılan çağrılar kısmen karşılığını buldu. Muğla milletvekilleri içinde Bodrum’dan şu isimler listede yer aldı: CHP’den Süreyya Öneş Derici, İYİ Parti’den Mehmet Tosun, Yeşil Sol Parti’den Hasan Yıldırım, Memleket Partisi’nden Mehmet Dinçberk ve TİP’ten Mehmet Aslantuğ.

CHP’NİN MEVCUT VEKİLLERİ LİSTEDE YOK

CHP’nin Muğla milletvekilleri listesinde ilk sırada Cumhur Uzun, ikinci sırada Gizem Özcan, üçüncü sırada Süreyya Öneş Derici, dördüncü sırada Gelecek Partisi’nden Selçuk Özdağ, beşinci sırada Mehmet Demir, altıncı sırada Fatma Gebeş Çimen, yedinci sırada Salih Nazmi Büyükdöğerlioğlu yer aldı. 

CHP'nin mevcut Muğla milletvekilleri Mürsel Alban, Burak Erbay, Suat Özcan ve Süleyman Girgin liste dışı kaldı.

ESKİ BELEDİYE BAŞKANLARI ADAY

İYİ Parti Muğla Milletvekilli aday listelerinde eski belediye başkanları Mehmet Tosun ve Behçet Saatcı da yer aldı. Mevcut Muğla Milletvekilli Metin Ergun birinci sıradan, eski Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ikinci sıradan, Konacık eski Belediye Başkanı ve İYİ Parti Kalkınma Politikaları Turizmden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun ise üçüncü sıradan listeye girdi.

İYİ Parti’den listeye giren diğer isimler şöyle oldu: Gülgün Çolakoğlu, Ayfer İlhan Öçer, Tulgay Hasar, Ömer Kaya.

MEHMET ASLANTUĞ TİP’TEN ADAY

Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP), 14 Mayıs'taki genel seçim için açıkladığı milletvekili aday listesinde Bodrum’da yaşayan oyuncu Mehmet Aslantuğ birinci sıradan milletvekili adayı gösterildi. TİP’in listesinde yer alan diğer isimler ise Neşe Tuncer Güngüt, Osman Gülgün, Mehmet Yapıcı, Yağmur Özgür Güven, Füsun Ünlüsoy, Neşet Karadağ oldu.

MEMLEKET PARTİSİ’NDEN SÜRPRİZ İSİM

Listelerinde Bodrum’dan aday gösteren diğer bir parti ise Memleket Partisi oldu. Uzun yıllardır Bodrum siyaset hayatında aktif olan Süleyman Dinçberk, Memleket Partisi Muğla Milletvekili Aday listesinin başında yerini aldı. Listede Süleyman Dinçberk’i, İbrahim Şimşek, Canan Karaosmanoğlu, Osman Kurtuluş, Buse Tokaç, Ümit İftar ve Subutay Akça takip etti.

‘GÜÇLÜ MUĞLA, SORUNLARI ÇÖZÜLMÜŞ BODRUM’LA DAHA MÜMKÜN’

Bodrum’dan milletvekili adayların çıkarılması için yapılan kampanyalarda başı çeken isimlerden olan Güçbirliği Derneği Başkanı Serdar Kayhan, Muğla’nın en büyük ilçesi olan Bodrum’un Türkiye ekonomisine en büyük büyük katkıyı sağlamasına rağmen Muğla’nın en sorunlu ilçesinin de Bodrum olduğunu söyledi.

Bodrum’un sorunlarını ve çözüm önerilerini her fırsatta siyasi partilere aktardıklarını belirten Kayhan, “Sorunların çözümüne gerek iktidar gerekse muhalefet partilerinin ilk iki sıra adaylarının katkı sağlayacağını sık sık ifade ettik. Çünkü Bodrum’un sorunlarına vakıf, ihtiyaçlarını iyi bilen milletvekili adaylarının, kentin sorunlarının çözümünde Ankara ayağında önemli işler yapacağına inanıyorduk. Defaten yaptığımız çağrılara uyan tek parti, Memleket Partisi oldu. Memleket Partisi’nin 1. sıra Muğla milletvekili adayı Sayın Süleyman Dinçberk oldu. Bodrumlu bir turizmci olan Dinçberk’in, kentin sosyal ve kültürel yapısını iyi bilen, sorunlarını TBMM’de dile getirip, çözüm üretecek bir isim olduğu düşüncesindeyiz. Bu anlamda Memleket Partisi’ne teşekkür ediyor, Sayın Süleyman Dinçberk’e de desteğimizin tam olduğunu belirtmek istiyoruz. Diğer taraftan Meclis’e girme mücadelesi verecek olan siyasi partilerin, Bodrum’un sorunlarıyla ilgili olacaklarına dair inancımızı da kaybetmek istemiyoruz. Güçlü Muğla, sorunları çözülmüş Bodrum’la daha mümkün” dedi.