Kamışlı Kantonu Eşbaşkanı Derwêş, Türkiye'nin SİHA saldırısında hayatını kaybetti

Kamışlı Kantonu Eşbaşkanı Yusra Derwêş, Türkiye'nin, Tirbespiyê-Kamışlı yolunda içinde bulunduğu araca düzenlediği SİHA saldırısında yaşamını yitirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin Rojava'daki Tirbespiyê-Kamışlı yolunda bir araca Silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile gerçekleştirdiği saldırıda yaşamını yitirenlerin kimlik bilgileri açıklandı. Mezopotamya Ajansı'nda yer alan haberde, Kamışlı Kantonu Eşbaşkanı Yusra Derwêş, yardımcısı Lîman Şiwêş ve aracın şoförü Firat Tûma saldırıda yaşamlarını yitirdi. 

HDP SALDIRIYI KINADI

Kamışlı Kantonu Eşbaşkanı Yusra Derwêş ve beraberindekilerin hayatını kaybetmesine neden olan saldırıyı kınayan HDP, dünya kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulundu. 

Partinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Rojava halkının iradesini hedef alan cinayetler serisinin sonuncusu olan ve bugün Qamişlo Kantonu Eş Başkanı Yusra Derwêş, Lîma Derwêş ve Firat Tûma’ya düzenlenen bombalı saldırıyı kınıyoruz. Bütün dünyanın gözü önünde gerçekleşen bu suikastların derhal durdurulması için dünya kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulunuyoruz” denildi. (HABER MERKEZİ)