Kamerun'da silahlı saldırı: En az 20 ölü

Kamerun'da silahlı bir grup ülkenin batısındaki bir kasabada ateş açıp evleri ateşe verdi. Saldırıda en az 20 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Orta Afrika ülkesi Kamerun'da düzenlenen silahlı saldırıda en az 20 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Saldırının silahlı bir grup tarafından ülkenin batısındaki Mamfe kasabasında insanlar uyurken gerçekleştirildiği bilgisi paylaşıldı.

EVLER ATEŞE VERİLDİ, 7 KİŞİ YARALANDI

Reuters'ın haberine göre, Manyu bölgesinin yerel yönetiminden yapılan açıklamada, saldırganların güneş doğmadan önce olay yerine gelerek ateş açtığı ve evleri ateşe verdiği ifade edildi. Kamerun'un Nijerya sınırına yaklaşık 50 kilometre mesafede yer alan bölgesinde gerçekleşen saldırının ardından yedi kişi hastaneye kaldırıldı. Reuters'a konuşan yetkili Viang Mekala, güvenlik güçlerinin bölgede arama çalışması başlattığını bildirerek, "Durum kontrol altında; insanlar panik yapmamalı" dedi. 

Kamerun'un İngilizce konuşulan bölgesindeki bir grup, 2017 yılından bu yana Ambazonia isimli bağımsız bir devlet kurmak için mücadele ediyor. Silahlı gruplar, ülkenin çoğunlukla Fransızca konuşulan Kuzey Batı ve Güney Batı bölgelerinde saldırı, kaçırma ve cinayet gibi eylemlerde bulunuyor. Bugün gerçekleşen saldırıyı ise henüz üstlenen olmadı. (DIŞ HABERLER)