Kaliforniya'da bir evin altında kış uykusunda olan 5 ayı bulundu

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde bir ailenin, tüm kışı evlerinin altında kış uykusunda yatmakta olan beş ayının varlığından habersiz bir şekilde geçirdiği ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kaliforniyalı bir aile tüm kışı, evlerinin altında kış uykusunda yatmakta olan beş ayının varlığından habersiz bir şekilde geçirdi. Tahoe Gölü bölgesinde ayıları korumakla görevli olan bir dernek, geçen hafta ailenin yaşadıklarını anlattı.

The Guardian'ın haberine göre, derneğin Facebook'ta yaptığı paylaşımda, bir dişi ayının üç yavrusu ve evlat edindiği bir yavru ile evin altında tüm kışı geçirdiği belirtildi. Ailenin zaman zaman horlamaya benzeyen gürültüler duysalar da, bu seslere anlam veremedikleri için durumu önemsemedikleri söylendi.

'GARİP GÜRÜLTÜLER, HORLAMAYA BENZER SESLER'

Ayı Derneği'nin açıklamasında “İnsanların yaşadığı bir ev. Onlar [aile üyeleri] bazı garip gürültüler, hormalaya benzeyen sesler duyduklarını düşünmüşler fakat duruma anlam vermedikleri için duymazdan gelmişler. Komşular da, kendileri hiçbir şey duymadıkları için, onların o sesleri hayal ettiklerini söylemişler” denildi.

Ayıların kış uykusundan uyanmasından sonra sesler çok barizleştiği için ailenin daha fazla durumu görmezden gelemediği ve Ayı Derneği ile iletişime geçtikleri belirtildi. Dernek, ayıların ormana gitmesi için onlara yardım ederken, evdeki insanların da zarar görmemesi için gerekli önlemleri aldı. (DIŞ HABERLER)