Kaftancıoğlu: 14 Mayıs gecesi en güvenli sonucu biz açıklayacağız

Canan Kaftancıoğlu seçim güvenliği hakkında "Doğru seçim sonucu için bizi beklesinler vatandaşlar. O sandıktan çıkan sonuç her ne ise onu mutlaka açıklayacağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu seçime ilişkin "Biz seçim sonucunu hızlı açıklamak isteriz ama asıl önceliğimiz o değil. Doğru seçim sonucu için bizi beklesinler vatandaşlar" diye konuştu. Kaftancıoğlu, olası bir zafer kazanmaları durumunda İstanbul’da sokağa çıkıp, kutlamalar yapmayacaklarını da söyledi.

BBC Türkçe'den Mahmut Hamsici ve Fatima Çelik'in sorularını yanıtlayan Kaftancıoğlu, sandık güvenliği hakkında "Uzun bir süredir bu konuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz, İstanbul modeli adlı bir model oluşturduk. İstanbul'da sandık güvenliği konusunda vatandaşlarımızın aklına gelen gelmeyen, iktidardaki kötülüğün akla gelen gelmeyen her türlü aksaklığı kötülüğün önüne geçecek ve o ıslak imzalı tutanakları da birlikte hiçbir şey yapamayacakları bir seçim gecesi yaşayacağız" dedi. Kaftancıoğlu, oy kullanılacak her okulda en az iki avukat bulunacağını, sahada toplamda dört binden fazla avukatın olacağını söyledi.

'VATANDAŞ BİZİM SÖZÜMÜZÜ DUYMAYABİLİR'

Kaftancıoğlu “Mesela ne tür aksaklıklar olabilir?” diye sorusuna şu yanıtı verdi: “Her şey olabilir. Örneğin interneti kapatabilirler. Vatandaş bizim sözümüzü duymayabilir. Merak etmesin en güvenilir sonucu biz açıklayacağız. Biz seçim sonucunu hızlı açıklamak isteriz ama asıl önceliğimiz o değil. Doğru seçim sonucu için bizi beklesinler vatandaşlar. O sandıktan çıkan sonuç her ne ise onu mutlaka açıklayacağız. Ne tür aksaklıklar olabilir? Fırsat buldukları her yerde çalıyorlar biliyorsunuz. Bu tip şeylerin önüne geçeceğiz, engelleyeceğiz, yapamayacaklar.”

'O GECE HOŞ OLMAYAN BİRTAKIM ŞEYLER YAŞANABİLİR'

CHP İl Başkanı, olası bir zafer kazanmaları durumunda İstanbul’da sokağa çıkıp, kutlamalar yapmayacaklarını söyledi. “14 Mayıs gecesi tahmin ediyorum hepimiz sabaha kadar o itirazlar, seçim sonrası olması gereken süreçler gibi süreçleri yaşıyor olacağımız için çalışıyor olacağız.
“Özel bir kutlama yapmayacağız. Bakın 86 milyon her geçen gün mağdur edilmiş vatandaşlarımız var. Deprem bölgesinde hala inanılmaz mağduriyet yaşayan vatandaşlarımız var. Bizim derdimiz ya da bizim gibilerin önceliği aman biz seçimi kazanalım da futbol maçı gibi kutlamalar yapalım değil; bu seçimi kazanalım da bir an önce vatandaş için çalışmaya başlayalım duygusu. O yüzden öyle bizlerden çok böyle şaşalı vesaire kutlamalar beklemeyin.”

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun 14 Mayıs gecesi kutlama için sokağa çıkmama çağrısı hatırlatılan Kaftancıoğlu ise şunları kaydetti: “Kaybettiğini gören iktidardaki kötülük her şeyi yapma konusunda mahir. O gece de bir hoş olmayan birtakım şeyler yaşanabilir. Genel başkanımızın bu çağrısı çok yerinde. Bırakalım onları iki üç kişi münferit unsurlar olarak toplumunu duygusu içinde sıkışsınlar. Biz evimizde herkes için, hepimiz için kazanmış olmanın mutluluğunu yaşayalım.” (HABER MERKEZİ)