KAFFED: Afet zamanlarında sivil toplumun varlığı önemli

KAFFED (Kafkas Dernekleri Federasyonu), deprem bölgelerinde yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi verdi; bu süreçte sivil toplumun öneminin yeniden anlaşıldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - KAFFED (Kafkas Dernekleri Federasyonu), merkez üssü Maraş olan ve 11 ilimizi doğrudan etkileyen, binlerce kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan  depremlerin ardından bir açıklama yayınladı.

Mesajda, sivil toplumun demokrasilerin en güçlü yanı olduğunun tecrübe edildiği vurgulandı.

'DERNEKLER, TOPLANMA MERKEZİNE VE DEPOYA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ'

Yayınlanan açıklamada, Kafkas Dernekleri Federasyonu’nun deprem bölgesinde yaşayan herkesin yanında olduğunun bilinmesi istendi. Deprem haberinin alınmasının ardından hızlıca organize olunduğunun belirtildiği açıklamada, aynı günün sabahında bir kriz komitesinin kurulduğu ifade edildi. İlk iş olarak komitenin bölgede yer alan derneklerle iletişime geçtiği ve öncelikli ihtiyaçların tespitinin yapıldığı dile getirildi. Depremin ikinci gününün sabahında, Göksun ve köylerinde yardım malzemelerinin dağıtımına başladıklarının bilgisi verildi.

Bölgede ayni yardımların toplanması ve dağıtımı için Maraş ve Reyhanlı’da bulunan derneklerin, toplanma merkezine ve depolara dönüştürüldüğü belirtilerek  Kayseri, Pınarbaşı, Göksun ve Adana’da üs olarak kullanılan depolar oluşturulduğu ifade edildi.

Açıklamada, Maraş bölgesi için, Kayseri Kafkas Derneği, Hatay ve Osmaniye bölgesi için ise Adana Çerkes Kültür Derneği; ihtiyaçların tespiti ve yardımların ulaştırılmasında koordinatör dernekler olarak sorumluluk aldığı söylendi. Kriz Komitesi koordinasyonunda görev alan, Kayseri, Uzunyayla ve Pınarbaşı’ndan 100’den fazla gönüllünün desteğiyle; köyler dahil olmak üzere Göksun, Maraş, Osmaniye, Antep İskenderun, Antakya ve Reyhanlı bölgelerinde son derece koordineli bir şekilde yardımların dağıtımına başlandığı ve bu yardımların bölgede kesintisiz devam ettiği belirtildi.

'TEYİTLİ İHBARLAR AFAD'A BİLDİRİLDİ'

Başta AFAD olmak üzere resmi kurumlarla koordinasyon içinde gerçekleştirilen çalışmalarda, bugüne kadar depremden etkilenen 4 ilde, ayrım yapılmaksızın, toplam 61 yerleşim yerine yardımların ulaştırıldığı ifade edildi. Bunun yanı sıra sosyal medya aracılığıyla bölgeden gelen arama kurtarma ihbarlarının teyitli biçimde AFAD’a iletildiği, bu koordinasyon sonucunda gerekli yönlendirmelerin yapıldığı da vurgulandı. Gönüllüler sayesinde sadece ayni ve nakdi yardımlarda değil, insan kaynağı konusunda da dayanışmanın öneminin vurgulandığı açıklamada, Samsun, Arıkbaşı, İstanbul ve Ankara’dan bölgeye gelerek özverili çalışmalarıyla destek veren gençlere teşekkür edildi.
 
Acil ihtiyaçların karşılanmasının ardından; bölge ve mevsim koşulları nedeniyle, özellikle yaşlı ve çocuklu ailelerin tahliyesinin zorunluluğa dönüştüğünün belirtildiği açıklamada, Federasyon bünyesinde KAFFED Konaklama Koordinasyon Masası’nın kurulduğu, barınma ihtiyacı olanlara farklı kentlerde evlerin tahsis edildiği belirtildi. KAFFED Konaklama Koordinasyon Masası’nın 7 gün 24 saat esası ile çalıştığı ve ihtiyaç duyan hemşerilerinin çekinmeden ulaşabilecekleri hususuna dikkat çekildi.

'DAYANIŞMA DEĞERLİDİR'

KAFFED Yönetim Kurulu Genel Başkanı ve yardımcılarının da bölgeye gittiklerinin belirtildiği açıklamada, 300’den fazla ısıtmalı çadırın depremzedelere ulaştırıldığı vurgulanırken, kısa vadede gerçekleştirilmek üzere konteyner ve orta vadede kalıcı barınma koşullarının sağlanmasına yönelik çalışmalar yapıldığı dile getirildi.

Sivil toplumun öneminin hatırlatıldığı açıklamada, örgütlü bir toplumun hızlıca aksiyon alabildiğine, böylesine büyük bir felaketin yaşandığı anlarda, kayıpları geri getiremese de yaraları sarmanın, bir açığı kapatmanın, bir yaraya merhem olabilmenin, insanlığı kucaklarcasına dayanışmanın değerine dikkat çekildi.
 
Açıklamada, organizasyon boyunca birlikte hareket edilen tüm paydaşlara teşekkür edilerek gerek anavatandan gerekse ülkenin dört bir yanından ve yurtdışında yaşayan gönüllülerden ulaştırılan her türlü desteğe minnettar oldukları vurgulandı. (HABER MERKEZİ)

Etiketler KAFFED deprem