Kadınların eylemine engel: Avukat Zehra Şahin darp edildi

Avcılar'da kadınların 25 Kasım nedeniyle bildiri dağıtan kadınlar gözaltına alındı. Avukat Zehra Şahin darp edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul'un Avcılar ilçesinde dün akşam 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle kadınlar bir araya geldi. Kadınların bildiri dağıtmasına polis izin vermedi ve birçok kadın gözaltına alındı. Avukat Zehra Şahin de duruma tepki gösterince darp edildi.

ETRAFI KALKANLARLA ÇEVRİLDİ

Avcılar Kadın Platformu, dün akşam saat 18.00'de bildiri dağıtmak istedi. Polis 'kanuna aykırı' olduğu gerekçesiyle bildiri dağıtımına izin vermedi. Bu sırada ofisinde çalışan avukat Zehra Şahin, sokakta kadınların gözaltına alındığını görünce aşağı indi. 

Şahin yaşananları şöyle anlattı: "Polislere kartımı gösterip avukat olduğumu söyledim. Kanuna aykırı işlem yaptıklarını, kadınlar dağıldıktan sonra müdahale ettiklerini, herhangi bir uyarı yapmadıklarını, gözaltına almalarına gerek olmadığını söyledim. Daha sonra kadınları gözaltı aracına aldılar. Aralarında bir gazeteciyi de ters kelepçelediler, aracın içinde de darp ettiler. Ben de olayı görünce müdahale ettim, video çektim. Avukat olduğumu söyleyince etrafımı kalkanlarla çevirdiler. Beni güçlü şekilde iterek oradan uzaklaştırdılar."

Şahin polislerin saldırısı nedeniyle rahatsızlandı. Hastaneye giden Şahin, kaburgasında zedelenme olduğunu öğrendi. Nefes almakta ve hareket etmekte zorlanan Şahin, darp raporu aldı. Şahin, kendisine bunu yapan polislerin cezalandırılması için suç duyurusunda bulunacak.

Etiketler polis kadın avukat