Kadınlara hakaret eden imama tepki gösteren 22 kişiye dava: Uzlaşmak için 4 bin TL istedi

Kadınlara hakaret eden ve kendisine tepki gösteren 89 kişi hakkında suç duyurusunda bulunan imam Adem Yılmaz, şikayetini geri çekme karşılığında 4 bin TL istedi, uzlaşmayan 22 kişi için dava açıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kadınlara hakaret ettiği için tepki görmesinin ardından görevden alınan imam Adem Yılmaz, olayın üzerinden 2 yıl geçtikten sonra sosyal medyada kendisine tepki gösteren 89 kişi hakkında 'hakaret' iddiasıyla Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Yılmaz, daha sonra şikayetini geri çekme karşılığında Trabzon Uzlaştırma Bürosu arabuluculuğuyla 4 bin TL istedi. Uzlaşmayı kabul etmeyen 22 kişi hakkında ise Trabzon 5’inci Asli Ceza Mahkemesi tarafından 'basit yargılama' iddiasıyla dava açıldı. 

 'MÜCADELE EDECEĞİZ, GERİ ADIM ATMAK YOK'

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, hakkında dava açılanlardan Resul Dalkılıç, kadınlara hakaret videosunu sosyal medyada görmesinin ardından tepki gösterdiğini belirterek, "Trabzon 5’inci Asli Ceza Mahkemesi’nde 22 kişi hakkında dava açıldı. Parayı vermeyip, dik duran diğer arkadaşları tebrik ediyorum. Mücadele edeceğiz hiçbir şekilde geri adım atmak yok" dedi. Kendisinin de imam Yılmaz hakkında maddi ve manevi dava açacağını söyleyen Dalkılıç, "Tazminat olur, ceza olur, ne gerekiyorsa yapacağım. İnşallah mahkeme bu videonun içeriğini açar ve hepimize beraat verir" ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) Adem Yılmaz hakkında şikayette bulunduğunu belirten Dalkılıç, dilekçesinde “Adem Yılmaz isimli imamınız açığa alınmış ama görünen o ki hala sosyal medyalarda insan avına çıkmış. Yaptığı bir hatayı iyi bir şeymiş gibi lanse edip insanlardan para talep ediyor. Böyle bir insan toplum için tehlikeli olabilir” ifadelerine yer verdiğini aktardı. CİMER’in ise kendisine “Adresinize en yakın kolluk kuvvetine şikayette bulunabilirsiniz” yanıtı verdiğini söyleyen Dalkılıç, “Ben imamla ilgili soruşturma ve hassasiyet gösterilmesini talep ettim, ‘şikayet edin’ dedi. Saçma sapan bir cevap verdiler” diye konuştu. 

NE OLMUŞTU?

İmam Adem Yılmaz, Nazimiye eski Kaymakamı Can Kazım Kuruca’nın 3 koruma polisi ile kadınlara hakaret ettiği görüntülerinin sosyal medyada paylaşılması üzerine 16 Temmuz 2020 tarihinde görevden alındı. Yılmaz ve 3 polis hakkında idari soruşturma açıldı. Tunceli Valiliği, söz konusu kişilerin “Vatandaşları rencide edici nitelikte söz ve davranışlarda bulunmak” gerekçesiyle görevden uzaklaştırıldığını açıkladı. (HABER MERKEZİ)