Kadınlar Trabzon'da toplandı: 'Yeni bir yaşam kuracağız'

Kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde Trabzon Demokratik Kadın Platformu'nun çağrısıyla bir araya geldi. Platform adına konuşan Neşe Özkan, "Hesap soracağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

TRABZON - Trabzon'da kadınlar 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için yürüdü. Trabzon Demokratik Kadın Platformu tarafından düzenlenen yürüyüş Kahramanmaraş Caddesi'nden başlayıp Meydan Parkı Atatürk Alanı'nda yapılan açıklama ile sona erdi.

"Kurduğunuz düzen koca bir enkaz. Hesap soracak, yeni bir yaşam kuracağız" yazılı pankart açılan yürüyüşte 'iktidarın rant uğruna 6 Şubat depremini katliama dönüştürdüğü' ifade edildi. Kadınların yürüyüş boyunca attığı sloganlara caddede bulunanlar da alkışla destek verdi. Yürüyüş sonrası platform adına açıklama yapan Neşe Özkan, kadınları bir araya getiren dayanışmayı bu kez deprem bölgesindekiler için yaptıklarını söyledi.

'İktidarın kapitalist politikalarının, liyakatsizliğin ve insan hayatını hiçe sayan uygulamalarının en çok kadınları ve LGBTİ+’ları etkilediğini' söyleyen Özkan, "Birlikte güçlü olduğumuzu haykırmak için alandayız, haklarımızı söke söke almak için alanlardayız, iktidarın kadın ve LGBTİ düşmanı adımlarına, erkek egemen zihniyete, baskılara, törelere, tabulara, her türlü şiddete, cinsiyetçi ve nefret dolu tüm söylemlere son vermek için alanlardayız. Hesap soracak, yepyeni bir yaşamı birlikte yaratacağız" dedi.

Açıklamanın ardından depremde hayatını kaybedenler için mum yakıldı.

Etiketler trabzon 8 mart