Kadınlar Hatay'daki çocuk istismarını protesto etti: Fail aramızda dolaşıyor

İzmir'de kadınlar, Hatay’da çok sayıda çocuğun öğretmen Murat Sağıroğlu tarafından istismar edilmesini protesto etti, "Mahkeme boş salona 158 yıl hapis cezası açıklamış ama nafile" dedi.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR- Kadınlar Birlikte Güçlü'nün çağrısıyla bir araya gelen kadınlar, Hatay’ın Akçaova ilçesinde çok sayıda çocuğun beden eğitimi öğretmeni Murat Sağıroğlu tarafından istismar edilmesini protesto etti. Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde düzenlenen açıklamada kadınlar, "Çocuk istismarcısı Murat Sağıroğlu ve suç ortaklarının ensesindeyiz" yazılı pankart taşıyarak, "AKP elini çocuklardan çek" ve "Koruma, aklama, yargıla" sloganları attı. Kadınlar adına açıklama yapan Asya Erdal, Akçaova köyündeki ilkokulda en az on çocuğun cinsel istismara uğradığını ve ülkedeki çocukların, kadınların güvende olmadığını söyledi.

‘BU KORKUNÇ DAVANIN AYNASINDA TANIDIK YÜZLER GÖRÜYORUZ’

Yaşanan istismar olayını anlatan Erdal, “Murat Sağıroğlu’nun sistematik cinsel istismarı ile başlayan sürecin aynı okulda görev yapmakta olan henüz soy isimlerine ulaşamadığımız Engin Y, İbrahim O. ve Abdullah A. ile devam ettiği ve yalnız şikayetçi olan çocuğun değil en az 10 çocuğun daha istismara uğradığı dava tutanaklarından kamuoyuna ulaşan bilgiler arasında. Bu ülkenin bir yerinde ilkokula giden en az 10 çocuk, başta Murat Sağıroğlu olmak üzere 4 öğretmenin nitelikli cinsel istismarına uğrayabiliyor. Çünkü biz biliyoruz ki bugüne kadar çocuk istismarcılarını aklayanlar onları müthiş bir cesaretle kuşatıyorlar. Biz bu korkunç davanın aynasında tanıdık yüzler görüyoruz; onlar Ensar Vakfı'ndaki sistematik çocuk istismarına "bir kereden bir şey olmaz" diyenler, onlar televizyonlarda "15 yaşında çocuk evlenebilir" diyenler, onlar canhıraş mahkeme önlerinde İsmailağa cemaati şeyhi Yusuf Ziya Gümüşel’i ve onun 6 yaşındaki kızı ile evlenen Kadir İstekli’yi savunmak için toplananlar” ifadelerini kullandı.

'KADININ TUTUKLU BULUNDUĞU BU DÜZENİ KABUL ETMİYORUZ’

Yargılama sürecine de değinen Erdal, "Hatay’da sistematik çocuk istismarcısı Murat Sağıroğlu karar duruşması öncesi tutuksuz yargılanabilir bulunup tahliye ediliyor. Ve elbette bugün Murat Sağıroğlu ortada yok. Hatay 2. Ağır Ceza Mahkemesi boş salona 158 yıl hapis cezası açıklamış ama nafile. Bu fail bugün elini kolunu sallayarak, hiçbir şey olmamış gibi, en az on çocuğun hayatını mahvetmemiş gibi aramızda dolaşıyor" diye konuştu. .

Gözaltına alınmayan Murat Sarıoğlu’nun suç ortaklarını tanıdıklarını ifade eden Erdal, "Bunun adı gerçek adalet değil erkek adalet" dedi. Olayın takipçisi olduklarını ve mücadeleye devam edeceklerini söyleyen Erdal, şunları kaydetti:

"Bizler kadın katillerinin, çocuk istismarcılarının salıverildiği fakat demokratik siyaset yapan onlarca kadının tutuklu bulunduğu bu düzeni kabul etmiyoruz. Çünkü bu kadın, çocuk, LGBTİ+ düşmanı düzen, bize yalnız istismar, ölüm ve nefret vadediyor. Ve bizler bütün bu saldırıların ardında iktidarın kadın, çocuk ve LGBT+ düşmanı politikalarının yattığını da biliyoruz. Fakat biz kadınlar bu organize kötülük düzenine boyun eğmeyeceğiz. Herkes bilsin ki isyanımızla, öfkemizle, direncimizle, umudumuzla ve dayanışmamızla bu düzeni değiştireceğiz! Tek bir kadının kirpiği yere düşmeyene, tek bir çocuğun uykuları korkunç kabuslara bürünmeyene, tek bir LGBTİ+ kendisini varoluşundan dolayı tehlikede hissetmeyene değin mücadelemiz sürecek! Sesimizin son zerresine kadar çocukların ve katledilen kadınları sesini bu sokaklardan yükseltmeye de devam edeceğiz."

Açıklamanın ardından kadınlar yaşanan olayı alkış ve zılgıtlarla protesto etti. (DUVAR)