Yargıtay kadın cinayeti davasında sanığa indirim istedi

Yargıtay eşini öldüren sanığın cezasında "maktulün sadakat yükümlülüğünü ihlal ettiği" gerekçesiyle indirim istedi ve mahkeme kararını bozdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Muğla'da 2013 yılında ayrı yaşadığı eşi Sedef Berberoğlu'nu öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet, aynı araçtaki diğer kişiyi öldürmekten müebbet ve bir kişiyi öldürmeye teşebbüsten 15 yıl hapse çarptırılan sanık Lütfü Sefa Berberoğlu hakkındaki yerel mahkeme kararı, Yargıtay tarafından bozuldu.

Lütfü Sefa Berberoğlu, 13 Eylül 2013'te başkasına ait otomobilde gördüğü ve ayrı yaşadığı eşi Sedef Berberoğlu ile araçta bulunan Abdullah Tekin'i öldürmüş, Okan Duran ise kaçarak kurtulmuştu.

Muğla 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 8 Aralık 2015'teki duruşmasında, Lütfü Sefa Berberoğlu'na eşi Sedef Berberoğlu'nu öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet, Abdullah Tekin'i öldürmekten müebbet ve Okan Duran'ı öldürmeye teşebbüsten 15 yıl hapis cezası verilmişti.

Berberoğlu'nun avukatı, "haksız tahrik" indirimi uygulanmadığı gerekçesiyle karara itiraz etti. Kararı inceleyen Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, sanık hakkındaki kararı bozdu.

Yargıtay, bozma ilamında karara gerekçe olarak "Türk Medeni Kanunu'nun eşlere yüklediği sadakat yükümlülüğünü ihlali"ni gösterdi. Kararda, sanığın cezasında indirim yapılması gerektiği savunuldu. Bozma kararı oy birliğiyle alındı.

Duruşma, 13 Ekim'de görülecek. (MUĞLA/AA)