Ankara'da kadınlardan polis kordonu altında açıklama

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında, kadınlar Ankara'da bir araya geldi. "Yaşamak istiyoruz" sloganı altında yürümek isteyen kadınlara polis izin vermedi. Açıklama polis kordonu altında yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında, kadınlar Türkiye’nin dört bir yanında ‘yaşamak istiyoruz’ sloganıyla sokağa çıkıyor. Kadın Meclisleri önderliğinde bugün başlayan yürüyüşler yarın da devam edecek.

Kadınlar ilk olarak bugün İstanbul başta olmak üzere Ankara, Adana, Eskişehir ve Antalya’da sokağa çıkıyor. Yürüyüşler, Antalya’da saat 18.30’da Attalos Heykeli, İstanbul’da Kadıköy Beşiktaş iskelesi, Eskişehir’de ise Adalar Migros önünden saat 15.00’da başladı.

ANKARA'DA YÜRÜYÜŞE İZİN YOK

Ankara’da ise kadınlar aynı saatte Sakarya Caddesi’nde bir araya geldi. 'Asla Yalnız Yürümeyeceksin', 'İstanbul Sözleşmesi Uygulansın', '6284 Kadınların Güvencesi' yazılı afişler taşıyan kadınlar, '6284 Sayılı Kanun ve İstanbul Sözleşmesi Uygulanacak. Kadın Cinayetlerini Durduracağız" pankartı açtı.

KADINLAR POLİS KORDONU ALTINDA AÇIKLAMA YAPTI

Sakarya Caddesi'nden Mithatpaşa caddesine yürümek isteyen kadınlara, Ankara Valiliği'nden izin alınmadığı gerekçesiyle izin verilmedi. Açıklamanın yapıldığı alanda geniş güvenlik önlemi alınırken, çevik kuvvet ekipleri kadınların etrafında bekletildi.

'BİZ ÇOCUKLARIMIZA KİTAP ALDIN ONLAR SİLAH ALDI'

Ankara'da erkek arkadaşı Uzman Dr. Özgür T.'nin evinde ölü bulunan anestezi teknikeri Ayşe Karaman'ın annesi Feride Karaman ile öğrencisi tarafından öldürülen akademisyen Ceren Damar'ın babası Mustafa Damar, basın açıklamasına katılanlar arasında yer aldı. Burada konuşan Mustafa Damar, "Biz çocuklarımıza kitap, defter, kalem alırken onlar çocuklarına silah, mermi ve bıçak aldılar. Maalesef bu cahillerle mücadele edemedik. Bugün kadına çocuğa yöneltilen şiddet hat safhaya ulaşmıştır. Toplum buna sessiz kalamaz. Bu mücadele sadece kadına değil, tüm toplum aittir" ifadelerine yer verdi.

'POLİS EYLEMİ ENGELLEYECEĞİNE KADINLARI KORUSUN'

Mustafa Damar'ın konuşması sonrası kadınlar, yaptıkları açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Biz her gün ya duruşma salonlarında ya sokaklarda yaşam hakkımızı savunuyoruz. Kadınlar ve erkekler eşit yaşam sürdürebilirlerse kadın cinayetlerinin önüne geçilebilir. Bu sene 423 kadın öldürüldü. Günde 1 kadın öldürülüyor. Bugün etrafımızda bir sürü polis görürken, kadınların ihtiyacı olduğunda bu kadınlar neden evlerine gönderiliyor. Polisler bugün bizim eylemimizi engellemeye çalışacağına kadın cinayetlerinin önüne geçmeye çalışsın. Artan kadın cinayetlerine rağmen kadınlar yaşam haklarının peşinden gidiyorlar. Haklarımızı elimizden almak isteyenler her zaman karşılarında bizi bulacaklar. 6284 sayılı Kanun etkin bir şekilde uygulansın."

25 Kasım’da ise kadınlar İzmir’de saat 17.30’da Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde, Bursa’da Üç Fidan Anıt Park’ı önünden 18.30’da, Malatya’da Yeni Camii önünden 12.00’de yürüyüş gerçekleştirecek. (DUVAR)