İran'da kendini yakan kadın taraftar vefat etti

İran'da maç izlemek için stadyuma girmeye çalıştığı gerekçesiyle hapse mahkum edilmesine tepki olarak kendini ateşe veren kadın hayatını kaybetti. 29 yaşındaki Seher Hudayari, vücudunda yüzde 90 yanıkla hastaneye kaldırılmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Kadınların stadyumda futbol maçı izlemesinin yasak olduğu İran'da, kılık değiştirerek maç izleme girişiminde bulunduğu için yargılanana 29 yaşındaki Seher Hudayari hastanede hayatını kaybetti. Yargılanmasını protesto etmek için kendini yakan Hudayari tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Mart ayında futbol maçına erkek kılığında girmeye çalışırken tutuklanan ve daha sonra koşullu serbest bırakılan 29 yaşındaki kadın, eylül ayı başında cep telefonunu geri almak için gittiği savcılıkta, "davanın sonuçlanmadığı ve cezaevine girebileceğinin” söylenmesi üzerine gaz dökerek kendisini yakmıştı.

Vücudunda yüzde 90 yanıkla hastaneye kaldırılan kadın, yaşam ünitesinde hayata tutunmaya çalışıyordu.

KADININ ÖLMESİ PROTESTO EDİLİYOR

İran’da bazı siyasetçiler ve gazeteciler, sosyal medya hesaplarından genç kadının hayatını kaybetmesini protesto ederek, üzüntülerini dile getirdi. İranlı bazı futbol yıldızları da, ismi tam açıklanmayan ve tuttuğu takımın renklerinden dolayı "mavi kadın" olarak bilinen futbol tutkunu kadının hayatını kaybetmesine tepki gösterdi.

FIFA, kadınların stadyumlara alınabilmeleri ve erkekler arasındaki futbol maçlarını da izleyebilmeleri için İran’a daha önce ekim ayına kadar süre vermişti. FIFA, bu çağrıya uymaması halinde İran’ı bütün uluslararası futbol müsabakalarından men etmekle tehdit ediyor. (Kaynak: euronews, AA)