Diyarbakır'da kadın cinayeti

Diyarbakır’da aracını yolun kenarına çeken Mesut Issı adlı doktor, avukat eşi Müzeyyen Boylu Issı’yı öldürdü. Mesut Issı'nın daha önce iki kez Müzeyyen Boylu'yu öldürmeye teşebbüs ettiği ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Kayapınar ilçesi Dicle Kent Mahallesi 252. Sokak’ta 43 yaşındaki Müzeyyen Boylu Issı adlı avukat, doktor eşi 45 yaşındaki Mesut Issı tarafından sokakta öldürüldü.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, seyir halindeki otomobilde ikili arasında bilinmeyen bir nedenle tartışma başladı. Otomobilde bulunan iki çocuklarının gözü önünde yaşanan tartışma, aracın yol kenarına park edilmesinden sonra da sürdü. Arabadan inen Müzeyyen Boylu Issı, eşi Mesut Issı tarafından sokak ortasında öldürüldü. Mesut Issı, içinde çocuklarının bulunduğu araca binerek olay yerinden uzaklaştı.

Müzeyyen Boylu Issı’nın cenazesi otopsi yapılmak üzere Diyarbakır Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Eşini öldüren Mesut Issı, daha sonra polise teslim oldu.

DİYARBAKIR BAROSU KINADI

Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Danışma ve Uygulama Merkezi (DBKHDUM), avukat Müzeyyen Boylu’nun kocası tarafından öldürülmesini kınadı. DBKHDUM yayınladığı kınama mesajında, Mesut Isıs’ın boşama aşamasında olduğu Müzeyyen Boylu’yu daha önce iki kez öldürme teşebbüsünde bulunduğunu belirtti.

DBKHDUM, mesajda şu ifadelere yer verdi:

“Her gün bir kadının katledildiği ülkemizde bugün de Diyarbakır’da bir kadın meslektaşımız boşanma aşamasında oldugu bir sürecte katledilmistir.

Baromuz avukatlarından Av. Müzeyyen BOYLU, yaklaşık 1,5 yıldır boşanma davası devam ederken iki defa Dr. Mesut ISSI tarafından öldürülmeye teşebbüs edildiği halde, yargı tarafından korunamayıp bugün çocuklarının gözü önünde Dr. Mesut ISSI tarafından 14 kurşun sıkılmak suretiyle katledilmiştir.

Kadına yönelik şiddetin giderek arttığı, kadın cinayetlerinin durdurulamadığı günlerden geçiyoruz. Ve bir kez daha bu acı olayla, şiddet uygulayanın eğitimli olup-olmamasının kadına bakış açısını değiştirmediğini, statü ve eğitim düzeyi değişmeksizin kadın üzerinde tahakküm kuran erkek egemen bir bakış açısının devam ettiğini gördük. Kadın cinayetlerinde koruyucu ve önleyici tedbirlerin artırılmadığı, toplumsal yargılamaların adil-etkin yürütülmediği müddetçe de bu cinayetlerin önüne geçmek mümkün olmayacaktır. Kadına yönelen erkek şiddetini bir kez daha kınıyoruz.

Kadın meslektaşımızı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadığımızı, kendisine Allah’tan rahmet, ailesine, tüm sevenlerine, Diyarbakır Barosu’na ve tüm meslektaşlarımıza başsağlığı diliyoruz.”

Öte yandan Müzeyyen Boylu Issı’nın eski AKP Diyarbakır İl Yöneticisi olduğu ve Diyarbakır İl Başkanlığı Sosyal İşler Başkanı görevi yürüttüğü öğrenildi. (HABER MERKEZİ)