Bolsonaro'dan cinsiyetçi çıkış: Brezilya'da eşcinsel turist istemiyorum

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, gazetecilerle yaptığı toplantıda eşcinsellerle ilgili cinsiyetçi açıklamalar yaptı. Nefret söylemi içeren ifadeleri yüzünden toplumun çeşitli kesimlerinin tepkisini çeken Bolsonora toplantıda "Brezilya'da eşcinsel turist istemiyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Brezilya'da Ocak ayında devlet başkanı seçilen aşırı sağcı Jair Bolsonaro, gazetecilerle yaptığı toplantıda "Brezilya'da eşcinsel turist istemiyorum" dedi. Kadınlara ve eşcinsellere yönelik düşmanca açıklamaları bilinen Bolsonaro'ya bu ifadelerinden dolayı LGBTQ+ örgütlerinden kınama geldi.

'Brezilya'nın Trump'ı' lakaplı Bolsonaro, "Biz buranın eşcinsel turizmin cenneti olarak tanınmasına izin veremeyiz. Brezilya eşcinsel dünyasının, eşcinsel turizminin bir ülkesi haline gelemez. Bizim ailelerimiz var" dedi.

'LGBTQ+ BİREYLERE SALDIRILAR ARTABİLİR'

LGBTQ+ örgütleri Bolsonora'ya derhal tepki gösterdi. Kongre'nin solcu üyelerinden ve LGBTQ+ aktivisti olan David Miranda, "Bu konuşan, bir devlet adamı değil, ulusal rezillik" dedi. Devlet Başkanı'nın LGBTQ+ üyelerini hedef haline getirdiğini belirten David Miranda, aynı zamanda Brezilyalı kadınların cinsel istismarını teşvik ettiğine de dikkat çekti.

Sao Paulo'dan avukat ve LGBT aktivisti Renan Quinalha, Bolsonaro'nun hem insan hakları hem de Brezilya'nın uluslararası imajı açısından yaptığı açıklamanın kabul edilemez olduğunu söyledi. Sadece heteroseksüellerin seks yapabileceği, aile kurabileceğine dair sözlerinin LGBTQ+ bireylerine yönelik zaten alarm verici düzeydeki saldırıları daha da tırmandıracağı öngörüsünde bulunan Quinalha, "Bolsonaro, 30 yıldır kamusal hayatta sürekli tekrarladığı şeyim doğruluğunu herkese gösterdi: O bir homofobik" dedi. Bir diğer LGBTQ+ aktivisti Jean Wyllys, Twitter'da paylaştığı videoda, Bolsonaro'nun gene Bolsonaroluğunu ettiğini ve devlet başkanı sıfatıyla azınlıklara karşı nefret kışkırtıcılığı yaptığını belirtti.

'HOMOFOBİĞİM VE BUNDAN ÇOK GURURLUYUM'

Askeri diktatörlük hayranı eski bir yüzbaşı olan Bolsonaro, daha önce toplumsal hareketlerin "Siyahım ve bundan gururluyum", "Eşcinselim ve bundan gururluyum" diye kullandığı sloganı değiştirip "Evet homofobiğim ve bundan çok gururluyum" demişti. (Kaynak: Sputnik)

Etiketler Jair Bolsonaro