'Size az bile yapmışlar' diyen polis memuruna ceza

Tacize uğradıktan sonra polislerden yardım isteyen iki kadının, yine polisler tarafından saldırıya maruz kaldığı olayda mahkemeden karar çıktı. Polis memuru 5 ay hapis cezası ile bin 860 TL para cezasına çarptırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'de iki kişinin tacizine uğradıktan sonra polis memurlarından yardım isteyen Derya Kılıç ve Seray Gürer'in memur O.Y. tarafından sözlü ve fiziki saldırıya maruz kalması davasında karar verildi. Mahkeme, O.Y.'ye 5 ay hapis cezası ile hakaret suçundan da bin 860 TL para cezası verdi.

Habertürk'ten Yasemin Güneri'nin haberine göre, Polis memuru O.Y. hakkında hazırlanan iddianame, İzmir 26. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Yapılan yargılama sonrasında mahkeme, polis memuru O.Y.'yi önce, "kasten yaralama" suçundan 4 ay, "nüfuzu kötüye kullanmak" suçundan da 6 ay hapis cezasına mahkum etti. Sanığın duruşmadaki iyi hali nedeniyle takdiri indirim yapan mahkeme, O.Y.'nin toplamda 5 ay hapis cezası ile hakaret suçundan da bin 860 TL para cezasına çarptırılmasına hükmetti. Mahkeme O.Y.'yle ilgili hükmün açıklanmasının ertelenmesine karar verdi.

Davanın avukatı Cem Demirhan, verilen kararı memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, "Bu karar, görevli memur dahi olsa, kadınlarımızın kıyafetine karışılamayacağını, hangi gerekçe ile olursa olsun kadınlarımızın darp edilemeyeceğini gösteren, hukuksuzluk ve haksızlık karşısında Türk adalet sisteminin herkese eşit mesafede olduğunu gösteren bir karardır. Kadınlarımızın kıyafetini yargılamanın ve bu yüzden onlara zarar vermenin karşılıksız kalmayacağı; Türk mahkemelerince himaye edilmeyeceği açıktır" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Alsancak semtinde, 10 Ağustos 2017 gecesi, motosikletli kişilerin tacizine uğrayan Kılıç ve Gürer, polis memurlarının yanlarına gittiklerinde onların, "Bu kılıkla size az bile yapmışlar" biçimindeki sözlü saldırısına uğradı. Söze itiraz eden kadınlar, polis memuru O.Y. nin fiziki saldırısına da maruz kaldı. Olay görüntülerinin televizyonlarda yayınlanmasının ardından soruşturma başlatıldı.