Kızı lisede tacize uğrayan anneden çağrı: Asla yalnız yürümeyeceğiz!

Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi öğrencisini taciz etmekle suçlanan öğretmen bugün ikinci kez mahkemeye çıkıyor. Milli Eğitim Bakanlığı hakkında bir çok kez soruşturma başlatılan öğretmeni korurken, 'tacizci öğretmen istemiyoruz' diyen öğrenciler okuldan uzaklaştırılmıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Küçükçekmece Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi'nde öğretmeni tarafından tacize uğrayan anne Melek K., 'dayanışma' çağrısı yaptı. Ekmek ve Gül'e bir mektup yazan anne Melek K. "Bir çocuğun çığlığı, binlerce çocuğun çıkaramadığı ses oldu" dedi.

Melek K.'nın mektubu şöyle;

"Merhaba Ekmek ve Gül okurları. Kızım E. 2016 yılında Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesinde okurken coğrafya öğretmeni S.D.’nin cinsel tacizine maruz kaldı ve şikayette bulundu. Şikayet sonrası okul yönetimince başlatılan soruşturmadan sonuç alamayınca olayı adli mercilere taşıdık. 20 Kasım’da Küçükçekmece Adliyesinde görülen dava 14 Mart’a ertelendi. Yarın davanın ikinci duruşması görülecek.

Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi öğrencilerinden istismara karşı eylemKadriye Moroğlu Anadolu Lisesi öğrencilerinden istismara karşı eylem

Ne pahasına olursa olsun biz susmayacağız. Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesinde tacize geçit vermeyeceğiz. Zerre kadar suçu olan herkes yargılanana, gereken cezaları alana kadar asla yorulmayacağımızı, vazgeçmeyeceğimiz davamızdan. Daha ilk günden yanımızda olan, Kadriye Moroğlu Lisesindeki tacize ses çıkaran çocuklarımıza biçilen disiplin cezasında sesimizi duyan duyuran bütün kadın örgütlerine, bu çığlığa sesini katan herkese sonsuz teşekkürler. Asla yalnız yürümeyeceğimizi gösterdiler. Asla yalnız yürümeyeceğiz. Bir çocuğun çığlığı, binlerce çocuğun çıkaramadığı ses oldu. Bütün duyarlı insanları saat 11.00’deki duruşmamıza bekliyoruz."

BAKANLIK SAHİP ÇIKTI, ÖĞRETMEN UZAKLAŞTIRILMADI

E.K'nın okulda tacize uğramasının ardından okulun öğrencileri "Okulda tacizci öğretmen var. Susma sustukça sıra sana gelecek" diyerek eylem yapmıştı.  Öğrenciler, yaptıkları açıklamada, "Kadriye Moroğlu öğrencileri olarak bildiriyoruz: Okulumuzda maalesef bir taciz vakası ve tacizci bir hoca mevcuttur" demişti. Hakkında bir çok kez taciz davası açılan öğretmenin görevine devam ederken, öğrencilere uzaklaştırma cezası verildi. Tacizin Meclis'e taşınmasının ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmene sahip çıkarak, tacizi yalanlamıştı.