'Kadın Gücü' belgeselleri Kundura Sinema’da

Kundura Sinema Belgesel Kuşağı gösterimleri bu hafta sonu başlıyor. Nisan ve Haziran aylarında sürecek "Kadın Gücü" adlı program, kadınların hikâyelerini bir araya getirecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kundura Sinema Belgesel Kuşağı gösterimleri Beykoz Kundura’da başlıyor. S. Buse Yıldırım küratörlüğünde hazırlanacak programın ilk seçkisi “Kadın Gücü” adını taşıyor. Dört kıtadan kadınların hikâyelerini bir araya getirecek seçkideki 5 film, Türkiye’de ilk kez seyirciyle buluşacak.

Seçki, Brezilya’nın önemli yönetmenlerinden Gabriel Mascaro’nun yedi farklı hizmetçi kadını izlediği belgeseli "Evdeki Hizmetçiler"in (Housemaids) gösterimi ile başlayacak. Seçkide ayrıca, Ürdün’deki ilk kadın tesisatçıların dünyasına mizahi bir bakış sunan “Su Sızmaz” (Waterproof), Pakistan’da bir fabrika yangınında oğlunu kaybeden bir annenin adalet arayışında binlerce işçinin sesine dönüşmesini anlatan “İndirim İşçileri” (Discount Workers), güreşçi üç kadınının izinde Meksika’daki kadına şiddetin portresini çizen “Kadın Güreşçiler” (Luchadoras) ve Venezuela’da politikacılara karşı mücadele veren köylü kadınları konu alan “Bir Zamanlar Venezuela’da” (Once Upon A Time In Venezuela) adlı belgeseller gösterilecek.

Sınırlı sayıda seyirciye açık olacak ve ücretsiz gösterilecek filmler için rezervasyonlar beykozkundura.com adresinden yapılabilecek. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)