Kadıköy'deki Boğaziçi eylemine polis saldırısı

AK Partili Rektör Melih Bulu'yu protesto ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan öğrencilere destek için İstanbul Emek Barış Demokrasi Güçleri'nin Kadıköy'de yapmak istedikleri eyleme polis gaz bombası atarak saldırdı, çok sayıda kişi darp edilerek gözaltına alındı. Avukat Tuba Torun protestoda gözaltına alınanlarla ilgili "Arkadaşlarımızı 1,5 saattir ters kelepçeyle bekletiyorlar. Su istiyorlar verilmiyor" açıklamasını yaptı. Emniyet, üç ilçede 104 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Emek Barış Demokrasi Güçleri, Boğaziçi Üniversitesi öğrencileriyle dayanışmak için Kadıköy Rıhtım'da bir araya geldi. Polis basın açıklaması yapmak isteyenlerin arasına gaz bombası attı. Çok sayıda kişinin darp edilerek gözaltına alındığı eyleme bağımsız milletvekili Ahmet Şık, TİP Milletvekili Barış Atay ve Türk Tabipleri Birliği Merkez Konsey Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı da destek verdi.


Polis gazetecilere de saldırdı ve görüntü alınmasını engellemeye çalıştı. Disk Basın İş Yönetim Kurulu Üyesi Elif Akgül de polis tarafından darp edildi.

 

POLİS GÖZALTILARA TEPKİ GÖSTEREN BARIŞ ATAY'A DA SALDIRDI 

Destek eylemine katılan Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Barış Atay, polisin protestoculara sert müdahalelerde bulunarak gözaltına almasına tepki gösterdi. Bunun üzerine polisin saldırısına uğrayan Atay'da gözaltına alınmaya çalışıldı. 


Kadıköy'deki protestoda gözaltına alınanlardan isimleri tespit edilenler şöyle: 

- Cansu Obay
- Alev Tosun
- Yonca Şık
- Koray Türkay
- Barış Koçan
- İlayda Cantaş
- Mustafa Murtezaoğlu (avukat) 
- Suat Bozkurt
- Melis Akyürek
- Aslı Altınok
- Baran Doğan
- Alp Tanlası
- Engin İşçimen
- Ulaş Karagöz
- Hasan Karayiğit
- Anıl Akyüz
- Serhat Bingöl
- Cihat Parıltı
- Gamze Nihal İyidoğan
- Teyip Kırgın
- Emrullah Yıldırım
- Ege Çaylı
- Hüseyin Çam
- Lizge Biter
- Göksu Uyar
- Emir Özdemir
- Sude (?)
- Zeynep Ece (?)
- İsmail Akbulut

'BOĞAZİÇİLİ ÖĞRENCİLER VAPURA ALINMIYOR'

Öte yandan Boğaziçili öğrencilerin vapurlara alınmadığı öne sürüldü. Bir Boğaziçi öğrencisi sosyal medya hesabından Beşiktaş'tan Kadıköy'e geçmek istediğini ancak "Boğaziçililerin Kadıköy'e geçmesi yasak" denilerek vapura alınmadığını açıkladı. Öğrenci, "Meslek soruluyor, öğrenciyim diyenlerden okul kartı göstermeleri isteniyor ve Boğaziçili olanlar 'yasak' olduğu için vapura alınmıyor" ifadelerini kullandı. 



'SİVİL POLİSİ GÖZALTINA ALMAYA ÇALIŞTILAR'

Polisler Kadıköy’de eylemcileri gözaltına alırken bir de sivil polisi gözaltına almaya çalıştı. Sivil polis kolundan çeken meslektaşlarına "Abi polisim" diye bağırdıktan sonra bırakıldı.  



'GÖZALTINDAKİLERE SU BİLE VERİLMİYOR'

Gazete Duvar yazarlarından Avukat Tuba Torun protestolarda gözaltına alınanlarla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Torun, "Arkadaşlarımızı 1,5 saattir ters kelepçeyle bekletiyorlar. Su istiyorlar verilmiyor. Biri camı buğulandırıp ambulans yazdı, dikkate alınmadı. Sonra perdeleri çektiler. Bu insanlık dışı muameledir" dedi.

Kadıköylüler akşam saatlerinde alkışlarla, sloganlarla, tencere ve tava çalarak öğrencilere destek verdi.


EMNİYET: 104 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada Kadıköy'de 93, Beşiktaş ve Sarıyer'de 11 olmak üzere toplam 104 kişinin gözaltına alındığı açıklandı. Emniyet açıklamasında şunlar kaydedildi:

Kadıköy ilçesinde yasadışı toplanma ile ilgili yapılan müdahalelerde toplam (93) şahıs yakalanmıştır. Beşiktaş ve Sarıyer İlçesinde alınan emniyet tedbirlerinde Kadıköy ilçesine giderek eyleme katılmak isteyen şahıslar uyarılmış, uyarılara riayet etmeyen, direnen ve
mukavemette bulunan (11) şahıs yakalanmıştır. Kadıköy, Beşiktaş ve Sarıyer ilçelerinde toplamda (104) şahıs yakalanarak gözaltına
alınmıştır.” (HABER MERKEZİ)