'Kaçma şüphesi var' denilen gazeteci haftada iki gün karakoldaydı

Gözaltına dün alınan ve 'kaçma şüphesi var' denilerek tutuklanan gazeteci Fırat Can Arslan'ın haftada iki gün karakola imza atmaya gittiği ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı bir soruşturma kapsamında dün sabah saatlerinde gözaltına alınan gazetecilerden Fırat Can Arslan öğleden sonra hakim karşısına çıktı. Mahkeme, Arslan’ın ‘kaçma şüphesi’ bulunduğunu ve adli kontrolün yetersiz kalacağını öne sürerek tutuklanmasına karar verdi.

Diken'den Canan Coşkun'un haberine göre Arslan, geçtiğimiz haziran ayında Kırşehir’de başlatılan bir soruşturma kapsamında gözaltına alınmış ve haftada iki gün karakola imza verme şartıyla serbest bırakılmıştı. 

NE OLMUŞTU?

Diyarbakır Başsavcılığı'nın başlattığı bir soruşturma kapsamında dün sabah saatlerinde Mezopotamya Ajansı muhabirleri Delal Akyüz İzmir’de, Fırat Can Arslan ve T24 editörü Sibel Yükler Bianet editörü Evrim Kepenek’in ise İstanbul'daki evlerinde gözaltına alındı. İfadeye çağrılan gazeteci Evrim Deniz ise gittiği karakolda gözaltına alındı. 

Gerekçe, Arslan’ın Diyarbakır’daki gazetecilerin yargılamasına katılan savcı ve hâkim eşinin görev yerinin Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) kararnamesiyle değiştirilmesiyle ilgili tweet’iydi. Diğer gazeteciler de bu tweet’i yeniden paylaştığı için gözaltındaydı.

Gün içinde Evrim Deniz, Sibel Yükler ve Delal Akyüz serbest bırakıldı. Evrim Kepenek'in işlemleri ertesi güne sarktı. Fırat Can Arslan ise tutuklandı. (HABER MERKEZİ)