Kaçırmaya çalıştıkları çocuğun ailesini dövüp serbest kaldılar

Antep’te 13 yaşındaki B.N.A’nın kaçırılmak istendiği iddia edildi. B.N.A.’nın babası şüphelilerin kendilerini dövdüğünü, dükkanın da bu kişiler tarafından kurşunlandığını ileri sürdü.

İsmail A.'nın kurşunlanan araç yıkama dükkanı.
Google Haberlere Abone ol

Cengiz Anıl Bölükbaş

ANTEP - Gaziantep'te okuldan eve dönen 8'inci sınıf öğrencisi B.N.A. (13), 16 Eylül'de otomobille yanına gelen 3 kişi tarafından kaçırılmak istendi. B.N.A’nın ailesinin şikayeti üzerine gözaltına alınan 3 kişi suçlamaları reddetti, ardından serbest bırakıldı.

İki gün sonra şüphelilerden ikisi kaçırılmak istenen B.N.A.’nın babası, annesi ve kardeşlerini araç yıkama işi yaptıkları dükkanın önünde dövdü. Gözaltına alınan 2 şüpheli görüntülere rağmen adli kontrol şartıyla bir kez daha serbest kaldı. Daha sonra ailenin iş yeri kurşunlandı. Baba İsmail A., can güvenliklerinin kalmadığını ve yetkililerin sorunu çözmesi gerektiğini ifade etti.

‘KIZIMI KAÇIRMAK İSTEDİLER’

Baba İsmail A.’nın aktardığına göre, kızı 8'inci sınıf öğrencisi B.N.A., 16 Eylül Perşembe günü okul çıkışında kendisini bir aracın takip ettiğini fark etti. B.N.A. bunun üzerine çevredeki bir dükkana girdi ve arkadaşının telefonuyla babası İsmail A.'yı aradı. Bunun üzerine İsmail A., kızının yanına gitti. Aracı bulamayan İsmail A., polise başvurarak plakasını verdiği otomobildeki 3 kişiden şikayetçi oldu. Şikayet üzerine harekete geçen polis, otomobildeki Erdinç D. ile beraberindeki Cemalettin O. ve Halil A.'yı gözaltına aldı. Emniyette yapılan sorgulamada suçlamaları reddeden 3 şüpheli serbest bırakıldı.

DARP ETTİLER, SERBEST BIRAKILDILAR

Olayın ardından, iki gün sonra 18 Eylül Cumartesi günü, B.N.A’YI kaçırmakla suçlanan ve serbest kalan şüphelilerden Halil A. ile Cemalettin O.’nun Yeditepe Mahallesi'ndeki araç yıkama dükkanına geldiğini aktaran İsmail A., şüphelilerin kendisine, eşine ve iki çocuğuna saldırdığını söyledi. Olayın çevredeki esnafın araya girmesiyle sona erdiğini dile getiren İsmail A., iş yerinin güvenlik kamerasındaki görüntüler ile birlikte polise başvurduğunu belirtti. Yeniden gözaltına alınan şüpheliler, kendilerine iftira atıldığını, bu yüzden kavga ettiklerini söyledi. Adliyeye sevk edilen şüpheliler adli kontrol şartıyla yine serbest bırakıldı.

OLAYDAN SONRA DÜKKANLARI KURŞUNLANDI

Şüpheliler tarafından kendilerine aracı gönderildiğini, şikayetten vazgeçmelerinin istendiğini ve tehdit edildiklerini söyleyen İsmail A., 27 Eylül'de de iş yerine motosikletle gelen iki kişinin otomatik silahlarla saldırdıklarını, kapalı olan dükkanının ve yanındaki emlakçının kepenklerine çok sayıda kurşunun isabet ettiğini belirtti. Polise başvurduklarını ve daha önce kendilerini döven kişilerin şikayetini geri çekmesi için tehditlerde bulunduğunu, iş yerine de bu kişiler tarafından ateş açılmış olabileceğini söylediğini belirten İsmail A., ateş açan iki şüphelinin kimliğinin belirlenerek yakalama çalışmalarının başlatıldığını söyledi.

B.N.A.'nın babası İsmail A. 
‘DELİL İÇİN ÖLMEMİZ Mİ GEREKİYOR?’

Kamera kayıtlarına rağmen şüphelilerin serbest bırakılmasına tepki gösteren İsmail A., polislerin kendilerinden delil istediğini söyledi. İsmail A., “Delil olması için illa yaralanmamız ya da ölmemiz mi gerekiyor? Ya da kızımın kaçırılması mı gerekiyor? Şüphelilerin herhalde arkalarında dayıları var, serbest bırakılmalarının başka bir açıklaması yok. Benim çocuklarım var, herhangi bir şey gelebilir başlarına. Bunun için önlem alınmalı. Buradan tüm yetkililere ve görevlilere olayın aydınlatılması ve çözülmesi için çağrıda bulunuyorum” dedi.

Etiketler Antep kaçıırılma