Kabine gündemi: Yeni korona önlemleri, Afganistan, afetler...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kabine toplantısı yapılıyor. Artan vakalar nedeniyle Covid-19 ile ilgili yeni önlemler ve Afganistan'daki gelişmeler öncelikli konular.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki kabine toplantısı 13.50'de başladı. Toplantıda son dönemde artan Covid-19 vakaları ele alınacak, aşılama süreci değerlendirilecek. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da bir sunum yapacak.

KALABALIK MEKANLARDA AŞI ŞARTI ELE ALINACAK

Vaka sayılarının kontrol altında tutulması için özellikle kapalı ve kalabalık mekanlara aşı olmayanların ya da HES kodunu göstermeyenlerin girişlerinin engellenmesi gibi tedbirlerin masaya yatırılması bekleniyor.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, toplantıya ilk kez katılacak. Özer'in bir sunum yaparak 6 Eylül'de yüz yüze eğitim için kapılarını açacak okullarda alınacak önlemler hakkında bilgi vereceği öğrenildi.

Türkiye'de genelinde meydana gelen orman yangınları ile Batı Karadeniz'de yaşanan sel felaketinin de ele alınacağı toplantıda, Afganistan'daki gelişmeler de öncelikli konular arasında yer alıyor. (HABER MERKEZİ))