Justin Bieber 'kariyerini' satıyor

Şarkıcı Justin Bieber, müzik haklarını Blackstone destekli Hipgnosis Songs Capital'e 200 milyon dolar karşılığında satıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şarkıcı Justin Bieber'ın son turnesi "Justice"in kalan konserlerini Covid-19 pandemisi ve hastalığı sebebiyle ertelemesinin ardından müzik haklarını satmak için görüşmeler içerisinde olduğu öğrenildi. Bieber ayrıca 15 yıllık müzikal kariyerinin de bulunduğu haklarını satmak için görüşmelere devam ediyor.

Ntv'nin Variety'den aktardığına göre, Bieber, Blackstone destekli Hipgnosis Songs Capital ile anlaşırsa yaklaşık 200 milyon dolar kazanacak. 

2020 yılında başlaması planlanan "Justice" turnesi, önce pandemi nedeniyle sonra da Bieber’ın son derece nadir görülen Ramsay Hunt sendromu yüzünden kısmi felç geçirmesi nedeniyle birkaç kez ertelendi.

BUGÜNE KADARKİ EN BÜYÜK MÜZÜK HAKLARI SATIN ALMASI

Bazı şirketlerin uyguladığı bir politika olan müzikal kataloğu ve yayın haklarını satın alma çalışması, Hipgnosis Songs Capital’in bugüne kadarki en büyük müzik hakları satın alması olacak. Aynı şirket, bu yılın başlarında, ünlü şarkıcı Justin Timberlake’in şarkı kataloğu haklarını 100 milyon doların biraz üzerinde olduğu bildirilen bir anlaşmayla satın aldı.