Josef de Souza: Kendimi güvende hissetmediğim bir ligde kalamam

Takım arkadaşlarına tekme atan taraftarın serbest bırakılması ve kendisine verilen cezayı eleştiren Josef de Souza, "Kendimi güvende hissetmediğim bir ligde kalamam" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Beşiktaşlı orta saha oyuncusu Josef de Souza, Süper Lig'in 5. haftasında deplasmanda MKE Ankaragücü maçının ardından gördüğü kırmızı kartın ve aldığı 1 maçlık cezanın haksız olduğunu savundu. Josef de Souza, düzenlenen basın toplantısında gözyaşlarına hakim olmadı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Beşiktaş, Josef'in MKE Ankaragücü ile oynanan maçtan sonra çıkan olayda takım arkadaşına saldıran taraftara müdahale ettiği gerekçesiyle kırmızı kart görmesi ve Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) söz konusu kartın iptali için yaptığı başvurunun kabul edilmemesiyle ilgili basın toplantısı düzenledi.

Vodafone Park'ta düzenlenen toplantıya Josef'in yanı sıra Beşiktaş İkinci Başkanı Engin Baltacı katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Baltacı, "MKE Ankaragücü maçından sonra daha güzel konuları konuşmak için bir araya gelmek isterdik. Ancak öyle bir pozisyonda bir araya gelmedik. Hukuk kazalarının düzelme ihtimalinin her zaman olduğuna inanan bir hukukçuyum" diyerek sözü Josef'e bıraktı.

'CEZADAN DOLAYI HAYAL KIRIKLIĞI YAŞIYORUM'

Çok zor ve üzücü bir hafta yaşadığını aktaran Josef de Souza, "Uzun süre sahalardan uzak kalmıştım. İlk 4 maçta takımımın yanında değildim. Gece gündüz çalışarak takımıma destek olmak için normalden de erkenden sürede sahalara döndüm. Takımıma yardımcı oldum. Maç içinde hakeme de yardımcı oldum. Müsabakadan sonra malum olaylar yaşandı. O esnada normal davranmama rağmen kırmızı kart gördüm ve 1 maç ceza aldım. Bu karar yüzünden ciddi anlamda hayal kırıklığı yaşıyorum" ifadelerini kullandı.

'CEZALANDIRILMAMASI TÜRK FUTBOLUNUN İMAJINA ZARAR VERİYOR'

Kendisine verilen cezanın normal olmadığını belirten 33 yaşındaki futbolcu, "Orada yüzde 100 doğru bir şey yaptığıma inanıyorum. Arkadaşlarımı koruduğumu biliyorum. Böyle bir aksiyonun sonunda ceza verilmesini kabul edemiyorum. Bundan dolayı da çok üzgünüm" dedi.

Josef de Souza, sahaya giren taraftarın takım arkadaşları Salih Uçan ve Cenk Tosun'u ya da karşılaşmanın hakemlerini sakatlayabileceğini veya yaralayabilme ihtimalinin olduğunu belirterek, "Sahaya giren taraftar Cenk'i, Salih'i sakatlasaydı ya da elinde onlara zarar verecek, yaralayacak bir alet olsaydı, sahadaki herhangi biri yaralansaydı insanlar bana yine 1 maç mı ceza vereceklerdi? Bu tür durumlar da bu şekilde cezalandırılması maalesef Türk futbolunun imajına zarar veriyor" diye konuştu.

Siyah-beyazlı futbolcu, TFF Tahkim Kurulunun duruşmalı savunma isteğini geri çevirmesinin de kendisini çok üzdüğünü aktardı.

'ENDİŞE YAŞIYORUM'

Ailesiyle Türkiye'yi çok sevdiğini dile getiren Josef, yaşananlardan sonra güvensizlik hissettiklerini anlatırken gözyaşlarını tutamadı. "Bu cezanın adil olmadığı şüphe götürmez bir gerçek" diyen Josef, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ailemle yaşanan olay ve buna verilen reaksiyon yüzünden, bu tarz olayların tekrar yaşanabileceği konusunda güvensizlikler hissediyoruz. Bu çok basit bir olay değildi. Ceza alması gereken kişiler hiç ceza almadı. Rakibimize verilen ceza ortada. Bu ülkeyi çok seviyorum. Bu ülke bana her şeyimi veren, kendimi futbolcu ve insan olarak tamamlamamı sağlayan ülke. Türk insanını çok seviyorum. Buraya geldiğimden beri her şeyi içimden gelerek yaşıyorum, çok mutluyum. Bu olayın yaşanması ve adaletsizlik yüzünden endişe ve üzüntü yaşıyorum. Türk futbolunda daha farklı şeyler yapmakla ilgili plan ve hayallerim var. Bundan vazgeçmeyeceğim ama ben buraya karşı büyük bir sevgi beslerken bunların yaşanması duygusal olarak beni ve ailemi üzüyor."

Josef'in ağlamasının ardından sözü alan Baltacı, "Beşiktaş için terini son damlasına kadar döktüğünü biliyoruz. Bugün gözyaşı döktüğünü de gördük. Hayallerini gerçekleştirme çabanda Beşiktaş ailen hep yanında olacak. Yanaklarından öpüyorum sevgili kardeşim. Teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra basın toplantısında gözyaşlarını tutamamasıyla ilgili olarak Instagram hesabından açıklama yapan Josef de Souza, kendini güvende hissetmediği için gelecek sezon Türkiye'de forma giymeyeceğini belirtti ve paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Duygusallaşarak ağlamamın nedeni, ailemle görüşmem ve haksız bir ceza aldıktan sonra verdiğimiz karar. Eminim ki buna benzer bir olay yine olacak ve ben de tekrar aynı tavrı sergileyeceğim. Bu sezon elimizden gelenin en iyisini yapıp BEŞİKTAŞ'ı tekrar şampiyon yapmaya çalışacağız. Ancak gelecek sezon için artık burada kalmak bana bu tür bir olay tekrar yaşanırsa aynı tepki vereceğim için kendimi güvende hissettirmiyor. Çünkü biliyorum ki karakterim nedeniyle takım arkadaşlarıma yapılacak saldırganlığı kabul etmeyeceğim ve tekrar ceza alacağım. Bu yüzden kendimi güvende hissetmediğim bir ligde kalamam, bu söylediğimi kalbimi çok acıtıyor olsa bile." (HABER MERKEZİ)