5 gollü maçı Beşiktaş kazandı, sahaya giren taraftar futbolculara saldırdı

Beşiktaş deplasmanda Ankaragücü'nü 3-2 yendi. Maç sonunda sahaya girip Beşiktaşlı futbolculara saldıran taraftar Cenk Tosun'a tekme attı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Beşiktaş, Süper Lig'in 5. haftasında Ankaragücü'nün konuğu oldu. 

26. ve 47. dakikalarda Beridze, 30. dakikada Muleka, 35. dakikada Dele Alli ve 74. dakikada N'Koudou'nun penaltıdan attığı gollerle Beşiktaş Ankaragücü'nü 3-2 mağlup etti. 

Sinirlerin gerildiği maçta Ankaragücü'nde Marlon 90+4'te ikinci sarı kartı görerek oyundan atıldı.
Beşiktaş puanını 13'e yükselterek liderliğini korudu. Ankaragücü ise 1 puanla son sırada kaldı.  

Bitiş düdüğünün ardından sahaya giren bir taraftar, Beşiktaşlı futbolculara saldırdı. taraftar Cenk Tosun'a tekme attı. 

Fotoğraf: DHA

JOSEF'E KIRMIZI KART

Beşiktaşlı futbolculara saldıran taraftara, Josef de Souza müdahale etti. Hakemi Mete Kalkavan, Josef'e taraftara yönelik müdahalesi nedeniyle kırmızı kart gösterdi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Valerien Ismael, yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, "Duyguların yoğun olduğu anlar yaşandı. Josef'in neden kırmızı kart gördüğünü anlamıyorum. Takım arkadaşını koruduğu anda kart gördü. Duyguları anlarım ama taraftarın sahaya girmesi ve futbolcumuza saldırması kabul edilemez. Josef'in kırmızını bu anlamda kabul edemiyorum" dedi.

Cenk Tosun ise "Maçı geçiyorum, yenersin veya yenilirsin o ayrı. Maçtan sonra olanlar kabul edilebilir değil. O kadar polis var, güvenlik var ama nasıl oluyor da bir taraftar, dibimize kadar gelip uçan tekme atabiliyor?" diye konuştu.

Wout Weghorst ise "Maç sonunda yaşananların normal olduğunu söylemek imkansız. Yanlış şeyler oldu. Türk insanının duygularıyla yaşadığını biliyorum, bunu seviyorum ama bu durum kabul edilemez. Biri Cenk'e vurdu ve cezalandırılmalı. Ağır bir ceza verilmeli ki bir daha yaşanmasın. Saldırı olunca sakat olan arkadaşlarıma kalkan olmak zorunda kaldım. Mesela Josef, kırmızı kart gördü ama bize müdahale etmek isteyen birini engellemeye çalışıyordu. Futbolla alakası yoktu bu olanların" ifadelerini kullandı.

ANKARAGÜCÜ BAŞKANI KOCA: OLAYLARIN SEBEBİ HAKEM

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca ise hakemi suçladı. Koca "Mete Kalkavan maçın biraz seyrini değiştirdi. 25.000 kişilik taraftar grubu var. Futboldan anlayan taraftarlar. Bize verilen fauller, sarı kartlar aynı şekilde rakibe verilmiyor. Küçük dokunuşlar. Hakem yönetimi beni üzdü. Verilen penaltı zorlama, hakem olayların sebebidir. Olayların bu hale gelmesinin sebebi, Oğuzhan denen genç oyuncunun, hocamıza, taraftarımıza ve yedek kulübesine ettiği küfür ve hakarettir" diye konuştu.  (HABER MERKEZİ)