John Kerry ile Jim Carrey'yi karıştıran Bolsonaro dalga konusu oldu

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, BM İklim Değişikliği Konferansı'nda ABD İklim Özel Temsilcisi John Kerry ile oyuncu Jim Carrey'yi karıştırınca sosyal medyanın diline düştü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İskoçya'nın Glasgow kentinde düzenlenen ve çevre örgütlerini hayal kırıklığına uğratan taahhütlerin verildiği BM İklim Değişikliği Konferansı (COP26) protestoların yanı sıra bazı 'talihsizliklere' de sahne oldu. Korona virüsü pandemisini ciddiye almadığı için ülkesinde de çokça eleştirilen ve BM konferansından hemen önceki G20 Liderler Zirvesi'nde etkinliklere katılmaması dikkat çeken Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro iki ünlü ismi karıştırınca sosyal medyanın dilinden kurtulamadı.

Bolsonaro bir röportajında, ABD İklim Özel Temsilcisi John Kerry'den söz ederken aktör Jim Carrey'nin adını telaffuz etti, "Jim Carrey ile konuştum ama özel şeyler, size anlatamam" dedi.

Konferansın magazinsel yönü bununla da sınırlı değil. ABD Başkanı Joe Biden da, dünkü açılış konuşmaları esnasında uyuklarken kameralara yakalandı.

Kerry ise memur kendisini tanımayınca bir süre polis kordonunu geçemedi. (Sputnik)